Proletarul Vladimir Voronin și moldovenii ”bogați”

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

PROLETÁR, -Ă, proletari, -e, adj., s. m. și f. 1. Adj. Care aparține proletariatului, privitor la proletariat. 2. S. m. și f. Cetățean sărac din Roma antică, ale cărui bunuri nu depășeau o limită foarte scăzută (prevăzută de lege). 3. S. m. și f. Muncitor, cu un nivel de viață relativ scăzut, care, pentru a-și câștiga existența, își vinde forța de muncă pentru un salariu în general mic. – Din fr. prolétaire. 

Vladimir Voronin, liderul Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, se tot arâtat de mai multe ori că este un om simplu, un proletar ca toți proletarii din această țară, însă ieri am văzut cu toții, pe lângă multe alte informații despre castelele de pe str. Ciocârlia, că familia lui Voronin mai deține și un garaj unde păstrează mașini în valoare de peste 70 milioane lei.

Ieri am văzut mai multe știri și comentarii cu privire la acele mașini. Am văzut că ba aparțin, ba nu aparțin, că sunt alte lor, că nu sunt alte lor și tot așa mai departe. La Publika TV, un fost consilier al lui Voronin a spus că totuși majoritatea mașinilor prezentate ieri în presă chiar se află în proprietatea familiei Voronin. Video vedeți aici.

Astfel, nu mai putem vorbi despre proletarism în cazul când în fața televizorului spui că fiul moare de foame pentru că afacerile în construcții nu mai merg, în timp ce garajul geme și dă prin părți cu mașini care costă cât 590 mașini Dacia, noi, din salonul auto.

Da, nu vorbim despre comuniști proletari, așa cum îi învăța Lenin, nici din motivul că dețin case de milioane. Voronin are castele pe str. Ciocârlia din capitală. Are aproape că drum propriu și pădure pe ani de zile (de ar trăi el până atunci).

Indiferent dacă se confirmă sau nu averea lui Voronin din garajul său, dar confirmarea făcută de către fostul consilier din nou ne pune să ne gândim despre Voronin ca despre un mincinos, care dă pe obraz cu lacrimi de crocodil, dar seara se plimbă prin oraș, el și rudele sale, cu Maybach-ul.

Pe de altă parte, haideți să ne uităm la electoratul PCRM – oamenii săraci, pensionari amârăți și neajutorați. Oare ei ce se gândesc despre faptul că au o pensie de 600 lei, iar Voronin are mașini care costă cât 116 666 de pensii? Pe scurt, mașinile familiei Voronin (atenție! doar mașinile!) valorează cât 116 666 pensii a cât 600 lei. Strânge în spate când auziți ce avere are fost președinte de țară, omul pe care l-ați ales în Parlament deja de câteva ori?

Observăm că cetățenii moldoveni au ajuns să fie bogați doar sufletește. Au rămas buni la suflet și voitori cu toți, în vreme ce unii politicieni se răsfață în bani.

Oare mai merită acest Voronin, precum și partidul său, să fie votat din nou în Parlamentul RM, după ce a da dovadă de cinism și zero proletarism? Cred că nu!

Foto: tribuna.md

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii