Proiectul de milioane al lui Băsescu și diversiunea Leancă a monstruoasei coaliții (I)

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

După Oleg Efrim, pajul zeiței Themis din R.M, plânge Hollywood-ul

Cei care pot citi textele oficiale au înțeles, nici vorbă, mesajul transmis președintelui Consiliului European de către președintele Băsescu, aflat la mijlocul săptămânii curente la Bruxelles.

Prin afirmația că există pericolul revenirii comuniștilor la putere,sondajele indicând în acest sens 40 la sută din sufragii, șeful statului român și-a asumat obligația de a fi garant al promovării opțiunilor europene a populației din R.Moldova.

Mai mult, prin realizarea unui proiect energetic și a unui amplu program de studii pentru tinerii din R.Moldova, Băsescu a pus primele pietre la fundația viitorului nostru comun.

Afirmația președintelui Senatului, Crin Antonescu, că Traian Băsescu are dreptate la capitolul măsuri de neamânat pentru menținerea R.Moldova pe orbita UE, inspiră optimism.

Astfel conducerea de vârf a României își asumă o dublă responsabilitate.

Prin acțiuni coerente în reformarea justiției care a ajuns ”cu un picior” în hăul negru al ”prăpastiei” de unde a fost scoasă de Curtea Constituțională, frații noștri ne vor convinge, pe viu, că pledând pentru reîntregire vom scăpa de elementele corupte, aflate la guvernare în Moldovioară.

Ce mai încolo, încoace, spus românește – vom face lumină în hățișul din Pădurea Domnească, vom demonstra că guvernul Filat a fost unul corupt, că privatizările frauduloase pot fi anulate.

Vrem dreptate și România ne-a demonstrat că dreptatea nu-l la fundul mării, cu lacăt la gură.

Parcă am auzit de mii de ori afirmații de-ale lui Leancă despre eradicarea corupției, dar deocamdată nu vedem nici un pas categoric în această direcție.

Un om de afaceri, Renato Usatâi a vorbit despre mita de 600 de mii de dolari, pe care se spune că ar fi pus mâna Dodon, pentru faptul că l-a votat pe Timofti.

Tot el a vorbit despre sutele de mii de dolari pe care i-a cheltuit pe plăcerea lui Filat de a se deplasa finala unui meci de fotbal a ligii europene.

Sunt tentat să nu cred aceste afirmații. Dar atunci când acești doi indivizi, care vor să mă convingă să votez pentru ei, nu îl acționează în justiție, altă replică decât o combinație din trei degete drept răspuns sigur nu am pentru ei.

Filat și Dodon trebuie taxați la urne pentru faptul că nu respectă statul de drept.

Mai departe. Leancă și Corman au încercat să-i înduplece pe liderii adunării populare din teritoriile compact populate de găgăuzi să nu organizeze pe 2 februarie referendum peste referendum.

Au eșuat în discuții, urmând ca miercuri să se căciulească în fața lor și să-i roage să respecte legislația țării care îi găzduiește ca pe niște fii pe propriul pământ.

Între timp tovarășii, prin Artur Reșetnicov, și Dodon, cel federalisit cu Kremlinul, încurajează găgăuzii să iasă la vot.

Întrebare: Avem procuratură în R.Moldova sau nu avem? De ce nu sunt judecați pentru subminarea statalității? Dar Timofti de ce tace?

Răspuns: Fiindcă cei care trebuie să le-o ceară se tem de ei, au pufușor pe botișor.
Vedeți bine, noi îi ținem din impozite ca să ne apere de dezmățul politic al acestor elemente subversive președintele Traian Băsescu. Până la urmă să te crucești nu altă, scula lui Filat, Leancă se mai și supără, dle, pe el.

Dreptate, acesta e cuvântul de ordine pe care l-am văzut materializat în România, acesta fiind cel mai sigur avantaj al aderării la UE. Calea cea mai sigură, mai rapidă este reîntregirea.

Proiectul lui Băsescu începe să lucreze de la Bruxelles și aceasta îmi dă speranțe că democrația participativă va înlocui odioasele ”spisce” care dau naștere avortonilor politici.

Citiți în articolul următor:
Am aflat cu stupefacție unde-și fac studiile prințișorii oligarhilor din R.Moldova. Cum au obținut bursele, de unde iau bani rămâne o enigmă pentru reporterașii de la posturile de televiziune aservite puterii.

Leancă, însă, este nemulțumit că președintele Băsescu îi erodează lui Filat și Plahotniuc feuda, acordând burse moldovenilor.

Are și Iurocika un fiu. Probabil, Anatol Stati l-a plătii bine pentru servicii, dacă își permite să-i plătească studiile peste hotare. Și mai grav ar fi dacă i-ar fi tras o bursă, acordata R.Moldova.

Sperăm, măcar prin childuri, să ne spună și nouă de ce încalcă drepturile omului, fapt pentru care poate fi tras la răspundere la CEDO.

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole