Proiectul ”Batista pe Țambal”. Manus manum lavat.

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

De la independență până în prezent călcăm pe aceeași greblă, votând lupi în blană de oaie. Votăm, îi dăm jos, și-i votăm apoi pe cei aduși în locul lor. Cred că unul din motto-urile FSB-ului este ”dezbină și cucerește”. Ați observat că în Moldova mereu a existat o stângă consolidată, care by default înseamnă pro-rusească și o dreaptă cât se poate de fragmentată! Strigător la cer că din exemplul Roșca moldovenii n-au învățat decât ”Roșca drac”, și mai târziu nici din exemplul Tkaciuk în 2014 (vezi aici) nu s-a tras nici o concluzie despre metodele rușilor de a menține Moldova în ”zastoi”, paralel, acționând atacuri asupra sistemului bancar.

La moment, în ”troița” țambaliștilor atribuțiile sunt clar împărțite. Până Dodon condamnă acțiunile guvernării în raport cu oficialii, ambasadorii, jurnaliștii ș.a.m.d. Federației Ruse, Năstase și Usatîi sunt preocupați de îndobitocirea cetățenilor la nivel local. Apropo de jurnaliștii ruși, ai noștri ONG-iști, europenizați de Filat cu bani din BEM și granturi europene, astăzi au condamnat trimiterea acasă de pe aeroport a propagandiștilor ruși, precu și criticau foarte tare legea anti-propagandă. Suntem la a 3-a zi de grevă a foamei a consilierilor din Bălți, despre care scriam anterior că este o manevră de victimizare și atragerea atenției cetățenilor (vezi aici). Destul de posibil să aibă nevoie și de o dietă acești consilieri după așa numita ”grevă”.  Paravana luptei contra lui Vlad Plahotniuc le convine perfect țambaliștilor pentru a-și masca prietenia, nu în ultimul rând, băgatul lui Dodon în buzunarul lui Vlad Plahotniuc. Ideea este să încurci totul pe cât este posibil, ca să nu mai știi nici tu care-i adevărul (vorba poetului: undi-i jin și undi-i sânji…). Ce se întâmplă în capul sărmanului cetățean mai puțin contează. Scop nobil, kuda te baji! Ținta fiind de a sabota/stopa din nou parcursul pro-european al Republicii Moldova. Și precum avem stânga consolidată, iar pe dreapta haos total, există toate șansele ca după parlamentarele din 2018 lupta din stradă și facebook să ajungă în Parlament. Și până Maia, Usatîi și Năstase o să  continue lupta contra democraților, socialiștii o să facă tot ce le-a trece prin cap. Cine credeți că are de câștigat? Și atunci Europa o să-și bage atât de adânc piciorul în RM, că o să suferim embargo-uri și prețuri exorbitante pentru gaz încă zeci de ani. O asemenea luptă consolidată contra guvernării susținute de către UE și SUA nu poate apărea spontan. Și intensitatea acesteia arată cât de mari sunt mizele și cât de mult a avansat RM astăzi în relațiile cu UE.

Ei luptă cu regimul pentru a și-l instaura pe al lor. Pentru a mai stopa o dată implimentarea pachetului energetic 3, după exemplul lui Filat, cerut de UE. Să inventeze o nouă criză și ”pod șumok” să întoarcă serviciilor secrete ruse controlul asupra sectorului financiar-bancar și multe altele segmente din care au fost dezbătuți de către democrați.

Și acesta-i doar JurnalTV. Cetățenii au uitat cum în 2014 pe acest portal apăreau știri în care Usatîi era legat de Plahotniuc.

Pace! 😉

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii