Proaspat intors de la Moscova, Dodon nu vrea banii americanilor

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Intr-o actiune demna de vremuri comuniste mult apuse, toți cei 25 de deputați ai Partidului Socialist din Parlamentul Republicii Moldova, în frunte cu liderul Igor Dodon, au fost săptămâna trecută la Moscova, în Duma de Stat, la inițiativa liderului „Spravedlivaia Rossia”, Serghei Mironov.

La întoarcere, Dodon a început din nou să-și publice aberatiile în diverse surse media. Mai nou, socialistului i s-a pus pata pe Barack Obama, pe motiv că în bugetul Statelor Unite pe anul 2016 a fost prevăzută și suma de 51 de milioane de dolari pentru Republica Moldova și Georgia.

igor-dodon

“Suntem indignați de faptul că sumele prevăzute pentru a fi alocate Moldovei, sunt incluse în capitolul «Asigurarea securităţii naţiunii». În capitolul respectiv se menţionează că în buget vor fi prevăzute cheltuieli pentru «susţinerea politică, economică şi militară a aliaţilor NATO şi a statelor partenere din Europa» drept răspuns la «acţiunile agresive ale Federaţiei Ruse şi a exercitării de presiuni asupra opţiunilor de politică externă şi internă a ţărilor vecine». Altfel spus, SUA, în schimbul unei finanţări, impune conducerea Moldovei să renunţe la statutul de neutralitate al ţării, prevăzut de Constituţie. Astfel de acţiuni reprezintă o manifestare de imixtiune flagrantă în afacerile interne ale statului suveran Moldova. Aceste acţiuni reprezintă o sfidare a Constituţiei Republicii Moldova, prin care Moldova este declarată stat suveran şi neutru. Proiectul bugetului SUA prevede și alocarea sumei de 16 milioane de dolari «pentru contracararea propagandei ruseşti în mass-media». Astfel de acţiuni reprezintă un act de atac nedisimulat împotriva libertăţii de exprimare şi independenţa mass-mediei în Moldova. Ne exprimăm indignarea faţă de atitudinea conducerii Moldovei, care are datoria de a fi garantul suveranităţii şi independenţei ţării şi care a trecut sub tăcere o manifestare atît de evidentă de imixtiune a unui stat străin în afacerile interne ale Moldovei. Partidul Socialiştilor din Republica Moldova intenţionează că lupte şi în continuare pentru suveranitatea, independenţa, pluralismul politic şi statutul neutru al Moldovei”, a notat Dodon într-un comunicat.

Untitled

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Marius Lister

Marius Lister

Economist si jurnalist de investigatie, pasionat de istorie si geopolitica. Sunt moldovean nascut in Iasi si patriot roman. Imi doresc ca toti romanii sa traiasca intr-o singura tara, unita. Imi iubesc tara, oamenii ei si pe Dumnezeu!...

Ultimele articole