Prin Minciuni la Putere?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

În plină mare sărbătoare creștină una dintre vocile marcante ale Opoziției, signorul Slusari profețea că în următoarele două luni statul va împrumuta miliarde de la bănci.

Apoi tot el, vicepreședinte PPDA, citea în stele: ” Ministerul finanței nu  pot descurca cu nouă lege cu salarizare în sector buget. Pentru rezista pînî la alegeri în următor două luni statul  împrumuta miliarde de  bănci, cu major  datoria internă. Deja în 2 ianuarie  împrumutat  470 mln. lei, cu de 2,5 ori mai mult decăt  anul trecut viitor prezent în  similară”.

Pentru a fi corecți am păstrat varianta originală a declarației personalității marcante, înscrisă în lista Blocului ACUM pentru un fotoliu de deputat, pe onorabilul loc 3.

A doua zi ministrul finanțelor,  Ion Chicu, a dezmințit afirmațiile lui Slusari despre pretinsa lipsă de resurse financiare pentru majorarea salariilor.

Ion Chicu a declarat că cetățenii nu trebuie să-și facă griji, fiindcă „veniturile acumulate la buget sunt mai mult decît suficiente pentru a implementa reformele inițiate”. Și apoi continua el: „Supraîncasările de venituri din impozite și taxe au permis ca la sfîrșitul anuilui 2018 soldurile în conturile bugetului de stat să depășească suma de 2,5 mlrd.lei. Prin urmare,  nu există necesitatea ca statul să împrumute bani sau să vîndă bunuri imobiliare. Astfel, speculațiile că pe 2 ianuarie „cu gura arsă” am luat de la bănci 470 mln lei – au doar o singură explicație: fierbințeala electorală cu nuanțe de diletantism”, a buciumat Chicu și a plecat la MinFin.

Poporul a oftat liniștit, înțelegînd că declarația sluțită a liderului PPDA-parte din ACUM nu a fost decît o petardă rămasă neexplodată încă din noaptea de Revelion.

Dar bucuria lui, a alegătorului de la finele lunii februarie, nu a durat mult.

Imediat au apărut la ecran Maya și Andrei, cu lacrimi de crocodil pe față. Chipurile lor semănau leit cu fața lui Filat de cîndva. Te uitai la el și-ți venea să-l miluiești cu vreo trei lei…

Așa de mare actor era!

Maya Sandu, ucenica lui Filat, a declarat că de cînd nu mai e ministru al Închiderii Școlilor a supraviețuit doar cu cîte 950 de lei lunar, deși deține o Toyota RAV 4, nouă de tot.

Andrei Năstase, ucenicul lui Filat și Lucinski, e și mai beteag la capitolul: Venituri, el declarînd că în ultimii doi ani a supraviețuit doar din salariul soției și, atenție, din îndemnizațiile copiilor.

—Rușinică!–a exclamat poporul, ridicîndu-se brusc de la masa de sărbătoare. Cum poți să fii sănătos și în putere (Buhaiul satului, așa a zis poporul) și să iai pîinea de la gura mamei și a copiilor, în loc tu să le-o aduci?!

—Asta cum de înțeles???–s-a întrebat tot atunci poporul. Potrivit declarației de avere, Andrei deține 11 case și 9 terenuri cu suprafața totală de 9,76 hectare. Unul dintre acestea, cu suprafața de 0,94 hectare, a fost cumpărat în 2017, perioadă în care Andrei  declară că nu a acumulat nici un venit.

—Andriuha șomer???—rămînea nedumerit poporul. Șomer, cînd cea mai scumpă dintre cele 11 case ale lui Năstase are o suprafață de aproape 450 de metri pătraţi și ar costa în jur de șapte milioane de lei? Sărmanul de el, mai are o casă luxoasă în oraşul Bad Homburg din Germania, la 25 kilometri de Frankfurt. În ea locuieşte soţia şi cei doi copii ai săi, care-i trimit săptămînal prin curieri cîte-o geantă.

Să nu moară de foame și de sete cumva… la Chișinău.

 

Похожее изображение

 

Comentarii

Traian Vasilcău

Traian Vasilcău

traianus, tot el Traian VASILCĂU minicatastif de autor: sunt aproape strămoș: am un car de ani, poeţii aşa de mult nu trăiesc. ador Libertatea, fug cît pot de lichele, dar dau mai tot timpul de fraţii lor: de minciunoşi, agresori, pîrîtori şi h...

Ultimele articole