Primul merit al lui Voronin

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Nu, nu mă refer la mitingul de astăzi al comuniştilor. Nici la discursul lui Voronin. Nici la ultimele îmbrânceli ale opoziţiei în parlament.

Mă refer la deconspirarea unui fost agent al KGB-ului de către Voronin. Al acelui Calipso, azi liberal-reformatorul Saharneanu.

Deci, să-i cităm meritul lui Voronin: “Saharneanu, tu toată viaţa, de cînd te-ai născut, din roddom, eşti trădător. Clicica ta îi Calipso, de agent KGB, ca să ştie toată lumea. Şi dacă vrei, noi ţi-om demonstra şi dosarele pe câţi oameni din acei pe care azi îi numeşti colegi, prieteni de frăţie românească, de unionism, i-ai băgat la timpul respectiv la dubală, cum ţi-ai bătut joc de oameni. Calypso, linişteşte-te! Du-te de bună voie de aici şi nu încurca lumea“.

O fi avut sau nu dreptate călăul comunist (vorba lui Saharneanu), cert este că undeva am mai citit despre un trecut asemănător de-al lui Saharneanu.

Acum, ca urmare a declaraţiei lui Saharneanu, aştept chemarea în judecată a lui Voronin, pentru elucidarea adevărului.

Deşi sunt sigur, că acest proces de judecată nu va niciun fel de repercusiuni, mai ales că deputaţii noştri sunt plini de imunitate. Dar cel mai probabil, nu vom avea niciun proces de judecată, căci ultimele acţiuni ale lui Saharneanu (şi întreaga gaşcă a lui Hadârcă) denotă într-o oarecare măsură spusele lui Voronin.

Într-un final, justificarea titlului constă în faptul că deputaţii, în avida lor dorinţă pentru putere, deconspiră trecutul colegilor.

P.S. Adevărul iese din ceartă…

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole