Primul “cadavru” liberal-reformator…

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Despre inevitabila ruptură în PLR, scriam încă acum aproape jumătate de an.

Din start s-a văzut că Marinuţa şi Hadârcă nu se înghit (politic vorbind). Ambii au pretenţii şi ambiţii politice. Din păcate (pentru ei), nici unul nu are alură şi merite de (cvasi)adevăraţi politicieni. Totuşi, într-un criteriu (arhi-necesar pentru a te menţine la guvernare) Hadârcă e peste Marinuţa – are în spate un car întreg de experienţă în ale trădării şi uneltirii.

Aşa că, măcar din acest punct de vedere, Marinuţa nu trebuie să-şi verse public nemulţumirile vizavi de statutul şi rolul său în partid.

Dar, după cum bine cunoaştem, matrapazlâcurile lui Marinuţa din perioada când îl trăda pe Ghimpu şi contribuţia la dezmembrarea PL-ului, denotă faptul că acesta îl are drept idol pe Hadârcă. Evident, atunci când vine vorba de uneltire şi trădare.

Apropo, interesantă (a se citi dubioasă) mi se pare reacţia liderilor reformatori, care imediat ce au primit o critică din partea unui coleg, l-au taxat şi l-au exclus (“întreruperea de facto a relației“) din partid.

Bine, ex-ministrul invocă statutul PLR, care stipulează că unicul organ ce-ar putea să-l excludă este Consiliul Național Politic.

He-he, neică, îi este în cot lui Hadârcă&Co de statutul partidului, aşa cum ţi-a fost dumitale, când filmai cu camera ascunsă fostul preşedinte de partid. La Ghimpu mă refer…

Oricum, rămâne sau nu Marinuţa în rândurile reformatorilor liberali, un lucru este clar – viitorul său politic incert a devenit unul cert – unul de cadavru politic.

Acum, sunt sigur că nimeni nu-l va mai lua pe Marinuţa în propriul partid, de teamă să nu-l trădeze.

Căci, câtă înţelepciune în spusele lui Larry Watts – dacă cineva comite acte de trădare o dată, îi va fi ușor să o facă din nou.

 

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole