Prima lovitură aplicată lui Leancă de către… Filat !!!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Citeam undeva că PLDM este un partid de lider, adică toată puterea şi succesul partidului se datorează lui Filat. De fapt, situaţia asta a fost la alegerile din 2010, însă de-atunci lucrurile s-au schimbat radical.

Filat a fost demis pentru corupţie, iar locul acestuia l-a ocupat un alt coleg de-al său, Leancă. După ce ultimul a înregistrat careva succese în funcţia de ministru de externe, acesta şi-a conturat şi câteva succese în funcţia de premier, în special ce ţine de eurointegrare.

Şi, cum şade mai bine unui lider cu ambiţii napoleoniene, Filat nu-şi poate găsi locul, văzând cum succesorul său îl depăşeşte atât în succese, cât şi în rating. Ultima soluţie care i-a rămas, este să-i saboteze activitatea lui Leancă, deoarece concepe respectivul că în ritmul acesta, actualul premier îi poate sufla şi scaunul de lider al partidului. Mai ales că degrabă vin alegerile, iar coeficientul PLDM-ului este destul de ştirbit, datorită aceloraşi acţiuni de corupţie ale lui Filat.

Aşadar, azi a venit o primă lovitură pentru Leancă, când câţiva deputaţi din propriul partid au refuzat să voteze un pachet de legi. Drept urmare, premierul a fost nevoit să-şi asume riscul de a lua o mare responsabilitate pe proprii umeri, risc ce i-ar putea aduce demisia în caz de neîndeplinire a sarcinilor.

Mă rog, e iarăşi o chestiune ce ţine de trecerea unei moţiuni de cenzură, însă riscul e maxim.

Apropo, dacă respectivii deputaţi n-au votat pro acest proiect de legi, atunci ar trebui să susţină moţiunea de cenzură şi implicit demisia guvernului. La sigur, nu vor ajunge pân-acolo, însă una s-a dovedit deja – Filat îl sapă pe Leancă.

Straniu e că Filat nu înţelege un lucru – dacă Leancă pleacă din guvern, ca urmare a acestei lovituri, la sigur va pleca şi din partid.

Iar fără Leancă, dau garanţie că PLDM-ul moare…

 

Nu degeaba Filat conduce în topul nesincerităţii

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole