„Prietenia” lui Victor Țopa şi Renato Usatîi estimată la 40000 EURO lunar…

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Astăzi am gasit pe rețelile de socializare o istorioară cu o morală destul.de actuală pentru noi – istoria unei bamcnote de 20$. Dacă pentru unii în prim-plan apare bancnota, apoi pentru mine analizând cele citite se face asocierea cu altă istorie apărută ieri pe rețelile de socializare. Dar să le luăm pe rând…

Istoria celor 20$.

Un consultant de renume şi-a început seminarul ţinînd în mînă o bancnotă de 20 USD în faţa a 200 de oameni. A întrebat: ,,Cine vrea aceasta bancnotă de 20 $?

Imediat au început să se ridice mîinile, iar consultantul a adăugat: ,,Am să dau această bancnotă unuia dintre voi, dar mai întîi am să fac ceva cu ea. ,,Nici nu a terminat bine de vorbit că a şi început să mototolească bancnota. Apoi a întrebat din nou: ,,Cine o mai vrea?” În aer mai erau ridicate mîini. ,,Bine, adăugă consultantul, dar dacă fac asta?” şi a scăpat bancnota pe podea după care a început să o calce cu piciorul. Apoi a ridicat-o. Era mototolită şi murdară. ,,O mai vrea cineva?”, întrebă el surîzând. Normal că încă se mai vedeau mîini ridicate.

Dragii mei prieteni, tocmai aţi învăţat o lecţie foarte valoroasă. Indiferent ce am facut eu cu banii, voi tot i-aţi vrut fiindcă aceştia nu şi-au pierdut valoarea. Încă valorează 20 $!

Acum despre „prietenia” a doi bandiți fugari, altfel nici nu-i poți numi, cu interese şi protectori comuni.

După cum cunoaştem, cel puțin avem un precedent cu filarea clientului său de către Ana Ursachi. „Avocata diavolului” a amplasat între țâțe un dispozitiv de înregistrare audio şi video în timpul discuției cu un client ce solicita ajutor de la dna avocat. Apoi se vede că Ursachi înregistra toate convorbirile indiferent de statutul interlocutorului. Din discuția celor doi aflăm mai multe lucruri interesante. Şi despre legăturile lui Pântea (ex Procuror general -interimar la moment aflat în arest) cu Victor Țopa, şi despre interconecsiunile lui Usatîi atât cu serviciile secrete din Federația Rusă, chiar şi despre faptul că activând în Comitetul Olimpic al Federației Ruse, Usatîi a făcut cunostință cu cele mai de temut interlopi din Rusia şi multe altele. Dar din punctul meu de vedere cea mai „valoroasă” destăinuire făcută de Usatîi şi inregistrată ca compromat de Ursachi este faptul că aşa numita medie „independentă” şi „echidistantă” nu ezită de a se pricopsi cu bani murdari pentru servicii de PR. Usatîi îi povesteşte cu lux de amănunte cum administratorul Jurnal TV, un oarecare Guțu împreună cu frates-o au solicitat de la Usatîi o sumă de 40000€, în lei aceata ar fi aproape 1 mln, lunar în calotate ee „cotezații” pentru a fi arhi prezent pe micul ecran cu simbolul JTV. Sau cu alte cuvinte Victor Țopa a încercat să-l pună la taxa lunară în valoare de ~ 1mln. lei pentru ca Usatîi să nu fie criticat ee jurnaliştii Jurnal Trust Media.

Vin cu o întrebare catre simpatizanții Platformei DA şi a celor din PLDM şi PAS, cei ce idolizează gaşcaȚopo-filaților – voi înțelegeți că pentru indivizii susmenționați nu contează proveniența banilor? Pentru ei valoarea lor e mult mai importantă decât demnitatea.

Cu siguranță că Țopa nu s-a întrebat atunci când a cerut de la Usatîi cei 40000€ că ei ar fi pătați inclusiv de sângele lui Gorbunțov şi a altora ce au nimerit sub interesul lui Usatîi şi a interlopilor ruşi. De fapt ce putem spune despre o persoană care nu a ezitat să facă bani pe trafic de arme alături de But? Cu certitudine putem să spunem că Țopa nu a ezitat să primească bani şi de la Filat, din cei furați de la BEM, exact aşa cum a solicitat bani murdari de la Usatîi.

Pe final. Sper ca asemenea înregistrări să mai apară pe rețelile de socializare. În aşa mod naivii de pe Bîc să înțeleagă că pentru fugarii din Frankfurt Victor şi Viorel Țopa totul are valoare. Valoare estimată în bancnote. Şi nu contează că aceşti bani au urme de sânge, droguri, praf de puşcă. Pentru ei banii nu miroase. Dar dacă totuşi întrebați unde au ascuns adevărul şi demnitatea scenariştii din Frankfurt, eu am să vă răspund – în conturile bancare din toate zonele off-shor. Iar moldovenilor li se dă pe „gratis” sperantă. Speranța în ziua de mâne. Speranța într-o viață mai bună şi trai decent. Speranța că în scurt timp se vor reîntoarce la baştină. Speranță pe gratis. Dar din câte cunoaştem – pe gratis avem doar caşcaval în căpcana pentru şoareci. Atăta timp căt ni se dă ceva pe gratis Topii, Filații, Platonii fac bani cu sacul. Câte un milion pe lună de la cei ce plătesc ca poporul să creadă că ei sunt salvatorii…

 

P.S. Morala la toată istoria şi cu cei 20$ şi cu cei 40000€ este asemănătoare. O identifați singuri şi o alegeți pe cea ce vă convine. Important ca să înțelegetî că DVS aveți valoare, mult mai mare ca cele 20$, ba chiar şi mai mare ca 40000€ cu căt şi-a vândut vremelnic demnitatea şi adevărul Victor Țopa. Valoarea vieţii noastre provine nu din ceea ce facem, pe cine cunoaştem, ci din ceea ce suntem!

 

Articol inspirat de la John Johnson (FB)…

Comentarii

Veaceslav Burlac

Veaceslav Burlac

Am absolvit Colegiul de Medicină din oraşul Bender. În prezent fac studii la facultatea Business şi Administrarea Afacerii la Universitatea Agrară. Din 2001 sunt director a unei mici companii din Chişinău. Prin intermediul bloggului aş dori să înc...

Ultimele articole