„Prietenia” de o lună și paranoia lui Mark Evghenici

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Ieri s-a împlinit exact o lună de cînd m-am “împrietenit” cu “cardinalul roșu” din PCRM, tot el mai marele peste talibanii comuniști, Mark Tkachuk. Totul a început pe 24 ianuarie, cînd am observat pentru prima dată dezamăgirea lui Voronin în capacitățile și politica promovată de Tkachuk, și tot atunci cred eu că Voronin a înțeles că “eminența roșie” este doar obsedată de propria imagine.

Cu toate că avem foarte puțin timp de cînd ne “cunoaștem”, cu toate că pentru Mark Evghenici, eu sunt doar un biet și amărît blogger, iar ce scriu, pentru el nu contează, și textul de azi îl voi dedica dumnealui. Și asta doar pentru că am observat din nou, starea dumnealui de paranoia. Îmi pare sincer rău de el și cred că ar fi fost alt om, dacă nu era atît de obsedat de idea preluării puterii din PCRM.

Ultima dată țin minte că pe Mark Evghenici l-au lăsat nervii după ce am atras atenția faptului, că a primit o palmă dureroasă de la Voronin. Recunosc, am foast atunci foarte mirat și nu puteam să accept ideea că acel Tkachuk despre care știam eu, nu există.

Zilele trecute însă, după ce fostul purtător de cuvînt al lui Voronin, jurnalistul Valeriu Reniță, a dat în vileag faptul că informația apărută în presă, despre vacanțele de lux și cheltuielile de sute de mii de euro, doar pentru zboruri cu avioane private,  a fost lansată de Mark Evghenci. Tot Reniță l-a atenționat pe Voronin că următoarea victimă, după căderea difinitivă a sa, va fi fiul său, Oleg Voronin. Probabil că Tkachuk o să reușească să-l convingă pe bătrîn că nu e așa cum spune Reniță, dar totuși cred că dacă s-a ajuns la familia sa deja, Voronin o să fie mult mai precaut.

Dezvăluirile făcute de fostul purtător de cuvînt al lui Voronin, evident că au stîrnit interes publicului larg și mai toate portarurile de știri au preluat informația. La fel de repede s-a răspîndit aceste dezvăluiri și pe facebook, iar Mark Evghenci, sărmanul, aproape că nu reușea să comenteze toate postările apărute.

Și fiind “prieteni”, era și de așteptat ca Tkachuk să mă “salute” și să-mi dea cîteva aprecieri. Vreau să vă spun că acum jumătate de an, atenția cu care mă alintă acum, m-ar fi făcut să nu dorm cîteva nopți. Dar acum cînd văd că are mintea tulburată de ideea preluării puterii în partid și calcă greblă după greblă, mă cam doare-n cot de aprecierile dumnealui.

Un lucru mă bucură, cu cît mai multe dezvăluiri despre luxul dar și lupta din PCRM vor fi, cu atît mai bine pentru Republica Moldova. Este clar pentru toată lumea că ceea ce-i face acum Tkachuk lui Voronin, va duce la înmormîntarea PCRM-lui. Alta este că, Mark Evghenci procedează mișelește, cu cuțitul pe la spate. Din acest punct de vedere, este foarte urît!

Spre sfîrșit, fiind la acest hotar dintre anotimpuri, vreau să-i urez „prietenului” Mark Evghenci mai multă inspirație și voie bună. Cine știe, poate că aerul de primăvară îi va prinde bine și pînă de Paști mai vedem vreo revoluție de catifea? 😉

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii

Ion Harghel

Ion Harghel

Cetăţean al Republicii Moldova, interesat de viaţa social-politică, pledez pentru dreptate, sunt realist şi vreau ca într-o zi întreaga clasă politică să dea dovadă de maturitate politică şi altruism pentru a contribui la unificarea societăţii. Cre...

Ultimele articole