Previziunile apocaliptice ale lui Dodon

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Pe lângă rolul de politician și lider de partid, pardon, SRL, pe care și-l asumă Igor Dodon, dumnealui a mai devenit și clarvăzător. Dumnealui prezice că viitorul statului nostru este unul mizerabil sau și mai dur – apocaliptic.

Și mai rău, mai catastrofal, în opinia dumnealui, este că statul vecin, România, oferă anual tinerilor moldoveni peste 5000 de burse în liceele și universitățile sale. Dacă viziunile dumnealui ar corespunde timpurilor democratice în care trăim, și-ar da seama că tinerii moldoveni, proaspeți absolvenți de licee, au dreptul să învețe acolo unde vor și unde știu că vor face față. Dacă Guvernul României acordă asemenea posibilități de ce noi, moldovenii, să nu profităm de asta? Poate dumnealui vrea să vadă mai mulți tineri moldoveni pe cărările campusurilor moscovite! Poftim, nicio problemă! Doar că nu este problema noastră că de la căderea URSS-ului, Kremlinul nu a a vrut să acorde burse similare pentru tinerii noștri în prestigioasele universități din Moscova. În schimb iscusit și din nimic ne-au creat pe această palmă de pământ un conflict militar nerezolvabil pe mulți ani înainte.

Observăm mai atent previziunile sale și ajungem la concluzia că la naiba le mai trebuie moldovenilor regimul liberalizat de vize! Ca să pleci în țările UE fără vize, moldoveanul are nevoie de 1500 de euro. Secțiunea fantastică se află la etajul doi! De când s-au deschis granițile moldovenii mai ușor circulă în țările UE, familiile și le reîntregesc, și spre mirarea gardiștilor socialiști, când trec vama română, un euro nu scot din buzunar. Alții, mai iresponsabili, nici asigurare nu-și fac cînd se pornesc să străbată bătrânul continent, cu toate că nu costă practic nimic.  Pe când promisiunea falnică făcută de Dodon, că după alegeri moldovenii vor pleca în Rusia la muncă fără nicio problemă a rămas doar la nivel de promisiune.

Dacă tot dodonețului politicii moldave îi plac discursurile mai usturătoare, mai extremiste, să știe că în spațiul spre care tinde să se integreze – spațiul „mai asiatic”, „mai spiritual”, „mai secular” – așa opinii se pedepsesc cu ani buni de inexistență publică. Dumnealui să fost un politician rus, în opoziție și să făcut declarații care instigă lumea la ură, la război civil, la destrămarea statului, pentru ziare străine, precis că nimeni nici nu mai auzea de el.
ps: iar despre sexul frumos – în (staro)Novorossia, pseudo-stat susținut de Kremlin, Marina Radvan, lidera gardiștilor tineri, proaspătă deputat din partea domnului Dodon, pentru pozna făcută cu mâncarea, avea să fie biciuita până la sânge și pe urmă ruptă în bucăți de toți cazacii de pe Don.

sursa imagine: flux.md

Comentarii

Teodor Bucatari

Teodor Bucatari

Preocupat de tot ce îmi este şi pare a fi interesant. Detest oamenii falşi şi cred că până la urmă dreptatea va învinge. Sunt conştient de timpurile în care trăim şi nu cred în poveşti. Nu există o putere mai mare decât adevărul. Cu toate că în Moldo...

Ultimele articole