Președintele Moldovei, Igor Putin

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Igor Kremlinovici Dodon, pe care l-am numit așa încă înainte de a deveni președinte, pleacă lunar, uneori și săptămînal, la Moscova.

Declară că se odihnește pe acolo, deși noi știm că după noi indicații zboară la Kremlin, Mausoleu, Dumă și FSB.

Lenin, cu aceste ocazii, se ridică și-l îmbrățișează.

Putin îl ține cîte 2 ore în anticameră, ca pe Filat odinioară.

La Dumă reușește, totuși,  să schimbe o vorbă-două cu garderobierul.

La FSB însă are parte de primiri frățești, ca acasă.

De astă dată Dodon a zbughit-o să afle dacă Putin permite ca PSRM-ul să renunțe la vectorul velikorus și să se mai europenizeze nițel, ca să poată fi admis la guvernare de către PDM.

Dodon a înțeles că nu PDM-ul trebuie să renunțe la vectorul UE-Occident, ci PSRM-ul să se alieze acestei direcții politice și economice.

Măcar de formă, dacă nu și de conținut.

A trecut mai bine de o lună din ziua aflării rezultatelor alegerilor parlamentare, de cînd Dodon nu are somn.

El insistă să participe la guvernare cu orice preț.

În caz contrar riscă să se mai afle încă 4 ani în opoziție parlamentară, chiar dacă a obținut cele mai multe mandate de deputat.

Ori în Opoziție, ori Vioara a doua la Putere, mai și renunțînd la parteneriatul strategic cu Rusia. Și la toate invențiile moldovenismului primitiv, avînd girul KGB-ului sovietic din secolul XX.

În cazul rămînerii în Opoziție, PSRM-ul riscă să piardă destul electorat pentru alegerile prezidențiale viitoare.

În cazul alegerilor anticipate, Dodon nu e sigur că PSRM-ul va mai avea 35 de deputați. Cel mult 25. Fiindcă Partidul Șor nu doarme, el se lățește în continuare prin toate satele și orașele republicii.

De aia Igor Kremlinovici s-a prăbușit din nou la picioarele țarului rus și i-a spus: „Ați poruncit, am venit. Nu știu ce să fac. În opoziție mor. La Putere pot rămîne viu, dar va trebui să mă spăl de ideologia rusească. Ce mă fac, Majestate?”.

Vladimir Vladimirovici Putin i-a zis să tacă.

Pînă a doua zi.

Cînd va afla, dacă nu știa, că președintele Moldovei, de fapt, nu este el, Igor Dodon, ci  Putin, descendent cu acte în regulă din KGB-ul ce-i leagă fratern și etern pe amîndoi.

 

Comentarii

Traian Vasilcău

Traian Vasilcău

traianus, tot el Traian VASILCĂU minicatastif de autor: sunt aproape strămoș: am un car de ani, poeţii aşa de mult nu trăiesc. ador Libertatea, fug cît pot de lichele, dar dau mai tot timpul de fraţii lor: de minciunoşi, agresori, pîrîtori şi h...

Ultimele articole