Presa „liberă” a trecut cu vederea știrea despre nepotul milionar

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Realitatea.md a publicat o știre despre nepotul milionar al lui Vlad Filat. Din motive „necunoscute” presa „liberă” și „independentă” nu a publicat nimic despre aceasta.

De ce?

În Moldova avem câteva portaluri mari, lansate ani buni în urmă, cum ar fi UNIMEDIA, Ziarul de Garză, care dețin în prezent o notorietate incontestabilă. În aceeași listă a presei este Ziarul Național, altele. Aceste portaluri nu au ezitat până acum câțiva ani să furnizeze informații despre unul sau alt actor politic. De această dată s-au deranjat, probabil la comandă sau din supunere, și au ferit ochii de știrea publicată de realitatea.md și distribuită intens pe rețelele de socializare.

De ce portalurile nr. 1, 2, 3… -sau cum se mai identifică ele, nu au pus măcar un rând despre tânărul milionar? Ori presa participă la acoperirea intereselor unui anumit actor politic, în cazul dat ale lui Filat? Probabil că da, iar aceasta o demonstrează prin luarea poziției ghiocel în fața banilor încasați ca să nu publice nimic de rău despre Șăfu.

Aici e clar. Filat bagă bani nebuni în presa aceasta a noastră, ca toți să tacă când vine vorba despre careva acțiuni ale Șefului. Ne trezim că Filat este cel mai mare latifundiar din țară. Urechean a căpătat la vremea lui calificativul de latifundiar din cauza mărimii fundului său (via Iurie Roșca), iar Filat l-a obținut datorită dezvăluirii făcute de Realitatea.md

Să ne întoarcem la milionar, denunțat de Realitatea

Din pod, fiul nașului ajunge milionar, dar unul atât de modest încât nu a cunoscut nimeni despre el până acum. Probabil nici el nu știe ce activități desfășoară întreprinderea sa și că este milionar.

Este clar și vizibil că tânărul (să nu-i dăm numele, pentru că și așa a ajuns în gura presei din cauza unchiului Filat) este un pion slujbaș în ograda lui Vlad Filat. El pune sărmanul semnăturile pe câteva documente de cumpărare sau înstrăinare, dar fără să știe cu ce se ocupă. Milionarul a ajuns să fie omul care administrează documental afacerile de milioane ale lui Filat, iar pe urmă ar putea ajunge să suporte anumite consecințe ce țin de anumite încălcări admise în timpul exercitării funcției de administrator al întreprinderii, care de fapt nu-i aparține.

Zilele trecute îmi spunea cineva că Vlad Filat este mai latifundiar decât Urechean. Ziceam că nu este adevărat, iar cel care deține terenuri agricole este Iurie Leancă. Potrivit unor informații, actualul premier deține mai multe terenuri în raionul Cimișlia. Uite că peste noapte ne trezim cu un tânăr milionar, care-l are ca unchi pe Vlad Filat, este cel mai mare deținător de terenuri din Moldova. Prin același unchi este și persoana care solicită încasarea din contul statului a subvențiilor pentru careva „investiții” în agricultură.

Interesant dacă presa va dezvolta mai departe subiectul trenurilor cumpărate de către firma tânărului milionar, mandatar al acțiunilor lui Filat. Sper să nu fie la fel cum a fost cu palatul de 2 milioane de euro, unde Filat chipurile stă cu chirie (sărmanul). Atunci presa repede a dat uitării această știre. Cred că acum nu va face la fel, la cât de liberă este.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii