Premierul României nu vede realizabilă Unirea, mai repede de 10 ani

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Invitat la un dialog, în studioul de transmisii LIVE/ÎN DIRECT, de la cotidianul naţional ADEVĂRUL, premierul actual al României a reiterat afirmaţia sa, conform căreia cel mai important obiectiv de politică europeană este ca România să facă mult mai mult, decât cele 27 de ţări europene, pentru ca Republica Moldova să continue parcursul european, după semnarea Acordului de Asociere. Dar, de la acest acord, până la asociere, mai sunt mulţi paşi.

Prezidenţiabilul Victor Ponta a afirmat că obiectivul strategic, naţional, al României, este acela ca să sprijine Republica Moldova să fie membră a Uniunii Europene, cât mai curând.

Premierul Ponta a mai declarat că, împreună cu omologul de la Chişinău, Iurie Leancă, vrea ca Republica Moldova să fie, până în 2019, membră a Uniunii Europene.

Ponta crede că există această şansă istorică. A unirii în cadrul Uniunii Europene, în cinci ani de zile. Este, pentru el, cel mai important obiectiv naţional.

Mai repede de 10 ani nu vede realizabilă Unirea.

Ce crede un sociolog, publicist şi român lucid, cu dublă cetăţenie, a României şi Republicii Moldova, despre realitatea acestui moment, din Republica Moldova, puteţi afla dacă vizionaţi imaginile de mai jos.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Ion Petrescu

Ion Petrescu

S-a născut la 2 noiembrie 1955, în Bucureşti, tatăl, Ion, fiind din judeţul Argeş, iar mama, Tamara, din stânga Prutului. A urmat cariera militară avansând până la gradul de colonel, fiind opt ani director al Trustului de Presă al Armatei României. ...

Ultimele articole