Prelungirea licenței Jurnal TV – un cadou sau un blestem?!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Ieri presa de la Chișinău a turuit cu titluri gen – Plahotniuc a prelungit licența JurnalTV? www.politics.md scrie că Membrii Consiliului Coordonator al Audiovizualului, despre care oligarhii Victor și Viorel Țopa declară sus și tare că ar fi controlat de politicianul Vlad Plahotniuc, au votat marți în unanimitate pentru prelungirea licenței de emisie a Jurnal TV (care aparține lui Victor Țopa) cu șapte ani, asta chiar dacă au fost constatate multiple încălcări în activitatea acestui post.

Bloggerul Corneliu Gandrabur se întreabă într-un comentariu publicat pe blogul său ce vor mai spune acum cei de la Jurnal TV și cum vor mai critica CCA că ar fi influențat politic?

„Consiliul Coordonator al Audiovizualului, instituția „capturată politic” de mai mulți, după cum susțin jurnaliștii trustului Țopilor călărit intens de Nastași, a prelungit astăzi licența de emisie a JurnalTV pentru un nou termen de 7 ani, chiar dacă acest post de televiziune în ultima vreme a întrecut NIT-ul în domeniul propagandei. Cu siguranță jurnaliștii de acolo nu prea vor sufla vorbe pozitive despre votul unanim acordat ”Pro” prelungirii licenței de emisie. Ei nu pot spune telespectatorilor și redacției că o instituție capturată politic poate proceda altfel decât spun șefii lor”, scrie Corneliu Gandrabur.

El comentează că votul CCA demonstrează că toate acuzațiile celor de la Jurnal și patronilor lor nu au nici un fel de argumentare. „Votul de astăzi al CCA demonstrează că jurnaliștii, obligați de redactorii-șefi, sug din degete atunci când atacă Consiliul. Or, în cazul dacă această instituție era supusă politic și la cheremul unui „oligarh”, având motiv întemeiat să poarte pică Jurnalului în urma atacurilor mediatice nefondate, nu mai vota favorabil pe întreg mandatul său, motivând refuzul în fel și chip, ori chiar aplicând precedentul cu NIT”, consideră autorul.

Mai mult, bloggerul menționează că licența Jurnal TV a fost prelungită în pofida faptului că au existat mai mult critici vizavi de acest post. „Apropo, cineva s-a găsit bun la suflet să conteste în fața membrilor CCA prelungirea licenței JurnalTV, fiind aduse argumente suficiente în acest sens. Cu toate astea, CCA a decis cu votul unanim să susțină postul Țopilor și a respins toate acuzațiile aduse”, concluzionează Corneliu Gandrabur.

Astfel, reieșind din decizia de marți a CCA și din comentariul bloggerului reiese că dacă CCA ar fi controlat și ar îndeplini comenzile lui Vlad Plahotniuc, reiese că anume Plahotniuc a prelungit licența Jurnal TV.

E doar o latură a medaliei. Sunt mai mult ca sigur că trustful Jurnal TV este o jucărică extrem descumpă a criminalilor fugari Țopa. Fiind dați în urmărire internațională, ei tot mai puțini bani pot scoate din traficul de tot felul. Din această cauză, posibil, și comportamentul extrem de agresiv și alogic al acestui post tv din ultimul timp.

Jurnal e singurul post care e și procurer și avocet în același timp. Țopii sunt de pus la icoană, iar Plahotniuc – mama tuturor relelor. Și, de cele mai multe ori, prin cuvinte necenzurate, indamisibile pentru un post tv de oriunde s-ar afla acesta, nemaivorbind de un stat care se pretinde European.

În plus, Jurnal TV, este postul cel mai politizat din Moldova. Practic este postul Partidului DA. Liderii acestuia nu se coboară din studiouri și încă maid au indivcații reporterilor ce să întrebe și ce nu.

Posibil, tot se face pentru ca guvernarea să-l închidă cît mai rapid pentru a genera un nou val de nemulțumire și, ce este mai important, a scuti de cheltuieli de milioane criminalii fugari.

Se pare că, Îopii, au subestimat gradul de democrație din Moldova. CCA a dat undă verde prostiei oligarhice. Iar poporul singur va taxa valul de minciună evidentă. Și asta e cea mai mare sancțiune pllătită de criminalii fugari pentru fraudele de zeci de milioane din ultimele decenii.

Comentarii

Marcel Istrati

Marcel Istrati

Născut la Sîngereii Noi, Bălți. A absolvit liceul teoretic "Grigore Moisil" și Universitatea de Stat din Moldova. Colaborări cu media locale din cadrul Asociației Presei Independente, în special ziarul Spros i Predlojenie (Bălți), precum și site-uri ...

Ultimele articole