Preludiul s-a încheiat. Diseară, Chirtoacă va avea parte de Dodon

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Iar în cazul în care şi de data asta Dodon le trage clapa tuturor, îmi propun ca de azi înainte să nu mă mai uit la Mihaela Gherasim.

Ar fi chiar o mare realizare a Publica TV, ca onoratul loc în care să se întâlnească principalii doi candidaţi la fotoliul de primar să fie studiourile Fabricii, asta după ce nici stadionul, nici şoseaua Alba Iulia şi nici staţia de epurare n-au fost „sfinţite” de prezenţa simultană (!) a celor doi.

Duelul devine cu atât mai interesant, cu cât ieri comunistul a lansat un soi de apel la pace, după care i-a zis primarului că nu-i va lua locul de victimă. Ei, dacă asta înseamnă să ai o atitudine echilibrată, pozitivă şi nepolitizată, atunci Dodon va ajunge preşedinte!

Abia aştept să văd cum cel care „remarcă tensiunea nedorită din campanie” va purta un dialog civilizat şi demn, bazat pe realizări concrete şi priorităţi realiste, cu Dorin Chirtoacă. Curiozitatea îmi este cu atât mai mare, cu cât nici trecutul comunistului roz, nici prezentul şi cu atât mai mult viitorul, nu-l avantajează pe acesta. Mă aştept, aşadar, să fim martorii aceloraşi tachinări şi atacuri sub centură venite din partea comunistului cu orgoliul gâdilit de banii pompaţi în imaginea lui de bombonel care o face pe comunistul light.

Mizez, totuşi, pe „atmosfera psihologică” din mintea lui Dodon. Poate că de data asta îi va ajuta, în loc să-i joace festa cum a făcut-o până acum.

Comentarii

Tudor Cojocariu

Tudor Cojocariu

Român din Moldova. Absolvent al liceului româno-francez "Gh. Asachi" din Chişinău. Licenţiat în Sociologie (Universitatea București). Master în Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană (SNSPA, Bucureşti). Responsabil de proiecte la Departamentul...

Ultimele articole