Poziția lui Filat pe 3 noiembrie

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

În debut, fiindcă nu filat filează tot ce mișcă în țara asta, aduc un suprem argument al dăinuirii veșnice ca neam, mult mai civilizat decât altele de pe acest pământ. Este supremul argument că trebuie să ne luăm soarta în mâini și să nu-i urmăm orbește pe cei care umblă cu ”more for more”, principiu al lagărelor de concentrare nazistă.

Am fost întrebat de un prieten care a citit articolul ”Filat, ot tusovki v nebe raduga prosnietsea” de ce trebuie să cânte chiar în limba ocupanților?
În primul rând, ași vrea să precizeze că respect poporul rus, care a fost și mai este asuprit ca și noi. În al doilea, Filat va cânta în limba rusă, fiindcă acolo-i sunt rădăcinile, la școala k.g.b-ului sovietic. Cu toate că se arată preocupat de istorie, acest Moțoc al timpurilor noastre ”nu vrea să moară pentru binele moșiei”.

Prin acțiunile sale din toți acești ani Filat ne convinge tot mai mult că vrea să fie președintele autoproclamatei r.m.n. Căci, înloc să ia atitudine față de declarațiile belicoase ale prietenului său Șevciuc vis a vis de divorțul preconizat de acesta și bâlbele lui Leancă, Filat se apucă să ne spună cum e cu UE și acordul de asociere, devenit, practic un fapt împlinit prin declarația recentă a lui Fule,comisar european pentru integrare, un birocrat amărât care câștigă și el o pâine cum poate.

Există modalități sigure de a întregi republica și le-am expus în cartea mea,”Înapoi pe drumul Mătăsii”. Pentru aceasta lui Leancă-Filat li se cerea un lucru de nimic – să se pună bine cu chinezii, care dețin 80 la sută din comerțul cu SUA. Deci, să meargă acolo unde demult se află Germania. Chinezii acordă altfel de credite. Ei ajută la edificarea unităților economice, producția cărora este solicitată pe piața internațională.

Din cauza incompetenței crase a lui Filat-Leancă nu avem un parteneriat strategic cu Republica Populară Chineză, care deține cele mai mari rezerve valutare din lume. Această incapacitate a lui Filat de a conduce un guvern este înspăimântătoare.

Mai aduc un exemplu. Cel cu datoria Transnistriei pentru gaze, estimată la peste 4 miliarde de dolari. Cu toate că Moldova gaz, prin gura președintelui ei Alexandr Gusev susține că R.Moldova nu are datorii, ex-prim ministrul corupt, Vlad Filat, face o declarație de-a dreptul șocantă. Din ea rezultă că cel care vrea să revină cu toată ființa de la treuca puterii, de unde încă nu a plecat spune, fiți atenți, „Din partea Federației Ruse am avut o prezentare a ofertei dânșilor. Acum urmează să continuăm negocierile pentru a ajunge la un compromis. Nu este vorba doar de domeniul gazelor naturale și nu ține doar de preț, ci și de datoriile, care, în mare parte, vin din partea consumatorilor din stânga Nistrului, de tranzitul de gaze naturale, de calitatea acestuia etc.

” Pragmaticul” Filat nu susține, tranșant, ca toată lumea care vrea binele R. Moldova în UE, dar nu la Kremlin, că datoria Transnistriei este strict stabilită și Chișinăul nu o va plăti niciodată. Există OMC, există alte instituții de drept internațional care ne-ar da câștig de cauză. Pațanul și-a luat rasslabuhă, după cum vedem. Așteaptă să vadă de unde o să bată cu dolari vântul european. Chichișul, desigur, va fi astronomic.

Ca mare realizator al programului național ”Pământ”, Filat este gata să avanseze o lege care ar permite vânzarea pământului străinilor. Cui nu este greu să vă dați seama.

BEM-ul care a fost prost gestionat de el și pentru care trebuie să răspundă în fața legii este de-a gata să asigure operațiunile financiare de înstrăinare prin fraudă a pământului strămoșesc. Aici Filat și controversatul Stati, omul lui Lucinschi, își vor mânca beregatele, mimând procesul democratic.

Sunt doar câteva dintre matrapazlâcurile celui care ne predică cu tupeu despre UE. Și acum să stăm strâmb și să judecăm drept, răspunzând la întrebarea: ”Care va fi poziția lui Filat pe 3 noiembrie?”. El, spre deosebire de ceilalți se va închina cu plecăciune în direcția IPTEH-ului pe care și l-a băgat în buzunar atunci când,ca și acum, democrat-liberaștii fură ca în codru.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole