Потлогарий (примарул фаптелор конкрете)

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Multe sînt prostiile omului dar și mai multe sînt acestea cînd se combină cu aroganța și incompetența iar deasupra la acestea se adaogă frustrarea, un coctail puturos și plin de jeg de la care te poți aștepta la orice. Primarul nostru concret, adică al faptelor concrete nu încetează să ne mire cu limitele aroganței și prostiei de care dă dovadă zilnic. Mai ales acum că pe lîngă coctailul sus numit l-a cuprins frica de a-și pierde fotoliul în care a șezut 8 ani și s-a kk în el cam tot atîta.

La început i se ierta totul pentru că e tînăr, încă nu știe nimic ale primăriei, apoi i se ierta că vezi de comuniștii de la guvernare care erau răi și încurcau talentului extraordinar al edilului să se arate și să gospodărească în oraș. Iar mai apoi e criză și nu-s bani ba mai apoi primarul cal al Chișinăului a înțeles că e mai ușor să petreci timpul prin deplasări de serviciu peste hotare unde nu te sîcîie nimeni cu borțile din oraș și apeductele vechi ci îi strîng mîna în baza funcției care o are. Și mai bine sesimțea Kirtoacă la „frați” pe care nu-i interesa cum conduce și cum gospodărește nepotul ghimpului ci primea laude și ajutoare pentru lupta cu comunismul, iar de la 2010 încoace pentru lupta cu Mîna Moscovei care era peste tot în jur. Iar o vedeau pe aceasta foarte bine mai ales liderii PL care au găsit vinovatul de tot și toate în oraș. Deja dacă se surpă strada pietonală știm cine e vinovat, dacaă urnele în oraș se duplesc și gunoiul este mormane lîngă stații asta Kremlinul a reținut muncitorii de la salubritate și a scos urnele din oraș. Dacă se aprind și se surpă mansardele în oraș asta e KGB-ul de la Moscova. Iar dacă s-au dat mii de autorizații ilegale de construcții și s-au înstrăinat terenuri pe unele documente cu semnătura primarului păi asta e Putin personal a venit în secret și a făcut semnături false.

Pe lîngă marazmul obișnuit cu care s-au deprins a se lăuda liberalii și primeau și bani de peste hotare pentru lupta lor, iată că s-a mai adăugat ceva. Au devenit „bîși” deci au început a se comporta fără scrupule și fără frică de lege și mai ales cu lipsa oricărui bun simț. Iar быкота este o boală psihică greu de lecuit. Aceștia au simțit că nu se tem de nimeni și în permanență bîcesc la toți cine vor și fără nici un gram de răspundere, legea și regula o fac ei în țara asta, sar la bătaie la oameni în ședință la Consiliul Municipal, deja deschis dau pe gratis apartamente și pămînt la rude și la vasalii cei mai servili etc.

Una din fetișurile liberalilor este joaca cu Unirea, o alta este ocuparea PMAN cu și fără ocazie. Iar avînd pe Kirtoacă în scaunul primăriei aceștia au recurs la absurd, au privatizat PMAN pe ani de zile. Acum recent pe 7 Iunie au privatizat centrul capitalei pentru a organiza un miting liberal în pofida faptului că platforma DA a anunțat cu mult timp înainte că va face miting acolo. Apoi au schimbat și ora de terminare a mitingului de la 12:00 la 22:00. Liberalii au adunat toți marazmaticii în jurul lor și nu erau decît o mînă de oameni, pe cînd DA erau zeci de mii și trebuiau să se înghesuie pe scuarul Catedralei. Liberalii simțeau că vor hi huiduiți și au recurs la un gest josnic, au scos în scenă pe Eugen Doga ca scut în fața huiduielilor. Și maestrul, fiind prea bătrîn în a înțelege bîcizmul liberal a ieșit timid să spună ceva acolo. Nu s-a așteptat la o așa lovitură, să fie fluierat. Și nu e vinovat el, și nici acei oameni de la DA care au strigat durerile lor lui Chirtoacă și Ghimpu ci liberaștii îs vinoveți, ei știind că-s pe ducă au scos la lovitură oamenii iluștri ai neamului.

Un ultim act de bîcizm liberal a fost „padleanca” făcută cu băgarea PMAN în reparații în ultima zi înainte de concertul preconizat pe 12 Iunie. Un concert organizat cu ocazia zilei independenei în Rusia. Un concert la care trebuie să vină formații cunoscute din Rusia, și artiști autohtoni printre care Zdob și Zdub. Și tot ei au permis acest concert atunci cînd organizatorii s-au adresat lor cu cîteva luni în urmă. Este un caz tipic al indivizilor fără scrupule și fără onoare, Unde ați văzut liberal cinstit care să-și țină cuvîntul? E o utopie.

Și ce au făcut? Au explicat că au început reparațiile bd Ștefan cel Mare, dar reparația a început foarte straniu prin săparea unui șanț de 50 cm lățime și 40 cm adîncime în PMAN de-a latul pieții. Au adus 2 excavatoare și atît. Deci ca să zădărnicească un concert în care marazmul liberal iarăși vedea Mîna Moscovei au mutilat Piața Marii Adunări Naționale fără nici un plan fără nici un buget aprobat și fără bani. Și-au bătut joc de un loc istoric numai pentru a-și arăta încă o dată frustrarea față de trecut și incompetența în gîndire.

P1010236

Să vedeți dragii mei că tehnica aia va sta încă luni bune degeaba iar șanțurile săpate în PMAN vor fi încă luni de zile acolo desoperite și fără nici o explicație logică. Vor fi umplute de gunoaie și apă, vor fi locuri în care vor cădea bicicliștii și copii pe role. Nu contează că este pericol într-un loc foarte circulat și că cineva poate să-și rupă capul, liberalii(potlogarii) în frunte cu Kirt – nepot de ghimp nu socot pe nimeni de om dacă le stă în cale. Nici oamenii care vroiau să vadă acest concert nu mai au nici un drept dacă așa au hotărît потлогарий. Interesant, cînd lumea se va trezi din abisul acesta și va judeca logic fără KGB-izm și cotul Moscovei, oare vor fi printre noi încă actualii bîci ca să dea răspuns? Criminalii SS care au comis atrocități sînt găsiți și judecați chiar și în zilele noastre.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Mihail Lozovanu

Mihail Lozovanu

Absolvent de stiinte exacte, cetatean al Moldovei, doresc sa aduc o schimbare spre bine in tara mea, sunt conservatorist mai mult de opinii si imi place sa analizez lucrurile din mai multe puncte de vedere inainte de a face o concluzie. Iubesc tara ...

Ultimele articole