Posibil ultimatum adresat lui Vladimir Putin

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Nicio minte lucidă nu se mai îndoieşte, pe mapamond, că separatiștii din partea estică a teritoriului ucrainean, sprijiniţi de Rusia, poartă responsabilitatea doborârii cursei aeriene a companiei  Malaysia Airlines.

Un incident apărut în spaţiul aerian al unei ţări europene supuse unei agresiuni nedeclarate a puterii regionale estice, care finanţează, echipează, dotează cu tehnică de luptă modernă şi susţine moral separatişti comandaţi de ofiţeri activi ai Federaţiei Ruse.

Avionul doborât a fost lovit de o rachetă capabilă să zboare până la altitudinea de  14.000 metri , în condiţiile când aeronava cu pasageri a fost lovită la înălţimea de 10.100 metri.

Iar sistemul de rachete Buk a fost mânuit de un militar bine instruit, nu de un rebel civil.

Cum ar putea reacţiona eficient, Statele Unite, la noua situaţie existentă în Ucraina estică?

Jurnalistul american Michael Weiss sugerează preşedintelui Barack Obama următorul posibil ultimatum adresat omologului rus:

„Aveţi 48 de ore pentru a retrage militanții controlaţi de GRU, din estul Ucrainei, armamentul pe care l-aţi dat lor și pe cei 12.000 de militari ruşi aflaţi la granița cu Ucraina. În caz contrar, la următoarea conferință de presă voi anunţa o listă de conturi bancare, companii de holding și proprietăți pe care dumneavoastră și colaboratorii nu aţi dori ca să se ştie despre acestea, în interiorul sau în afara Rusiei. „
Poate aşa va înţelege Putin ce mai poate sau nu face în Ucraina.

Dar, despre implicaţiile tensiunii politice şi militare din partea răsăriteană a teritoriului ucrainean, evoluţiile actuale şi previzibile din Rusia şi Republica Moldova, cât şi despre noile confruntări militare din Orientul Mijlociu, puteţi afla opinii noi în dialogul purtat, la postul 6TV, recepţionat şi la Chişinău şi Cernăuţi, cu doi tineri preocupaţi de geopolitică:

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Ion Petrescu

Ion Petrescu

S-a născut la 2 noiembrie 1955, în Bucureşti, tatăl, Ion, fiind din judeţul Argeş, iar mama, Tamara, din stânga Prutului. A urmat cariera militară avansând până la gradul de colonel, fiind opt ani director al Trustului de Presă al Armatei României. ...

Ultimele articole