Populism electoral.

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Am mai scris anterior că cei care invinuiesc pe cineva de impunerea unei agende false și propagandă fac de fapt același lucru. Ok, fiecare formațiune politică are drept scop acumularea unui scor maxim în electărală și îsi promovează într-un cumva poziția, planurile, activitățile ș.a.m.d. Dar când nu ai ce să promovezi, se ajunge la populism care este extrem de consumat de către societate.
Astfel opoziția, atât cea pro-UE cât și cei anti-UE,  nefiind în stare să ducă un dialog constructiv și să genereze idei pentru a soluționa probleme cetățenilor recurg la bagări în seamă, destul de ieftine după mine. Să zică Năstase și Maia că: ”Am fost în SUA și le-am spus cum stau lucrurile în Moldova”, ”Am fost la ambasadorul cutărescu și i-am spus cum stau lucrurile”. – Tre să fii un pic deplasat ca să crezi că oficialii altor state își formează opinia din declarațiile unor lideri politici, cât de lacrimogene nu ar fi, și mai ales a celor cu anumite frustrări.  Colegii de proteste nu rămân mult în urmă. astfel în weekend președintele opoziției Igor Dodon la fel și-a bucurat electoratul spălat pe creieri cu o postare pe cât se poate de ipocrită:

Pe mine nu prea m-a afectat această postare. Tovarășii aiuresci ca de obicei. Ce să zici, atâta timp cât societatea votează asemenea indivizi, nouă celor puțini ne rămâne doar să tolerăm cumva asemenea insulte.
Mi-e milă de cetățenii care se inspiră din asemenea postări și trăiesc într-o altă realitate. Rușii incapabili invinuiesc în toate necazurile occidentul, SUA, masonii. La Chișinău de la un timp încoace de vină în toate necazurile, pe lângă toți ceilalți a ajuns și Vlad Plahotniuc. Și așa zic atât pro-rușii, cât și pro-europenii necătând că Partidul Democrat la moment asigură intangibilitatea Integrării Europene a republicii Moldova. Să dai vina pe cineva în loc să te uiți în oglindă este mai ușor desigur.

Revenind la promovarea agendelor false: o să se ducă discuții la nesfârșit despre limbă, unire, statalitate, transnistria, că-i geopolitică sau nu, că presa este sau nu independentă – doar pentru a distrage ateniția cetățeanului de la faptul că după o criză enormă statul a revenit la stabilitate și integrarea europeană continuă.

Pace 😉

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii