Poporul nesimțit naște politicieni nesimțiți!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Ca și restul cetățenilor Republicii Moldova sunt profund afectat de ceea ce se întîmplă pe piața valutară din țară. Ca și majoritatea din voi, sunt sătul de negocierile și întîlnirile politice care au fost inutile pînă acum și par a fi interminabile. Nu știu deja dacă mulți sau puțini, dar mie sincer deja mi-i p#hui dacă Prim-ministrul desemnat, Chiril Gaburici, este mai bun ori mai rău decît Iurie Leancă. Timpul va arăta. Acum tot ce vreau este ca în această săptămînă, toți oamenii sănătoși din Parlament să voteze pentru Guvern.

Azi după „explicațiile”  Guvernatorului BNM privind cursul valutar, cel mai mult am fost iritat de niște tîmpenii spuse de Dodon în cadrul unei conferințe de presă. Intuiam că acest politician fără scrupule, va folosi din nou toată tragedia în care ne-am pomenit, pentru a prosti cetățenii, pentru ai dispera și mai mult. Ori să minți oamenii că unii cetățeni au ajuns să se sinucidă din cauza deprecierii leului, întrece orice limită a bunului simț. Plus la aceasta, dacă Igor Dodon și Zinaida Greceanîi, sunt mari specialiști în ale finanțelor, de ce pînă acum nu au interprins nimic ca să prevină aceste “sinucideri”? De ce nu l-am văzut pe Dodon acum o lună măcar, să meargă la Banca Națională cu un pachet concret de propuneri pentru a preveni anumite lucruri. Ori ca și în cazul embargourilor impuse de Federația Rusă, Dodon mai degrabă ar pune cuvînt de ar putea, ca leul să se devalorizeze și mai mult, doar pentru ca el să adune dividente politice.

Se știe doar că una din cauzele deprecierii leului, este reducerea remitențelor trimise de conaționalii noștri ce muncesc în Rusia, deoarece nici rubla rusească încă nu și-a revenit și nici nu dă semne clare să-și revină. Se știe că Dodon a promis și înainte, dar și după ce împreună cu tot SRL-ul său a fost în Duma de la Moscova, că moldovenii vor putea munci în continuare fără probleme în Federația Rusă. Dar defapt ce avem? Tot mai mulți moldoveni primesc interdicție de a intra pe teritoriul Rusiei, de cele mai multe ori fără un motiv clar. Și nu m-aș mira, dacă din nou, Dodon a “încurcat” discursurile, și în loc să ceară de la prietenii săi de la Kremlin facilități pentru moldoveni, el a cerut mai multe piedici. Din nou pentru a crește masa de nemulțumiți față de guvernare.

Azi Dodon s-a comportat ca un mare nesimțit. Dar ca să nu ne fie mare mirarea de unde se i-au astfel de politicieni, un exemplu călduț.

Un prieten de pe facebook, a scris recent că s-a apropiat azi la un schimb valutar să cumpere 300 de euro pentru a pleca urgent peste hotare, teoretic 1 euro ar trebui să fie cumpărat cu puțin peste 29 de lei. Casierița îi răspunde că nu-l poate ajuta cu nimic, deoarece euro lipsește cu desăvîrșire. Clientul, avînd nevoie urgent de euro, îi propune să cumpere valuta cu 32 și chiar 33 de lei, la care casierița după puțin timp, întrebînd de „colegi” a găsit repejor să vîndă 300 de euro în schimbul a 9900 de lei. Jăfuială ziua în amiaza mare!

Iată așa stimați prieteni, suntem ceea ce suntem și avem ce avem…

Comentarii

Ion Harghel

Ion Harghel

Cetăţean al Republicii Moldova, interesat de viaţa social-politică, pledez pentru dreptate, sunt realist şi vreau ca într-o zi întreaga clasă politică să dea dovadă de maturitate politică şi altruism pentru a contribui la unificarea societăţii. Cre...

Ultimele articole