Politicianul chiriaș nu se lasă de putere și vrea imunitate parlamentară pentru a fi protejat de lege să nu ajungă la închisoare

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Politicianul chiriaș Vlad Filat nu se lasă de putere și vrea imunitate parlamentară pentru a fi protejat de lege să nu ajungă la închisoare.

Ieri am citit pe un portal de știri politice un interviu cu liderul PLDM, Vlad Filat. Acesta susține cu tărie că după alegri Moldova va avea o nouă coaliție pro-europeană, iar țara nu va fi dată pe mâna pro-rușilor.

Citești acel interviu și chiar începi să crezi în prostiile politicienilor de la Chișinău, care sunt gata să spune de toate și oriunde, doar ca să rămână la putere.

Chiriașul Vlad Filat, care stă într-o casă de 2 milioane de euro în timp ce peste jumătate din populația țării este în sărăcie, se tot zbate cu picioarele de pământ ca după 30 noiembrie să fie din nou acolo sus, pe scaunul moale de înalt funcționar în acest stat. E clar, premier nu mai poate fi. Probabil râvnește la altă funcție, mai importantă, dar până atunci are de trecut pasul validării mandatului de către Curtea Constituțională, unde la sigur nu va avea zile ușoare, după cum a recunoscut și politicianul chiriaș.

Întorcându-ne la politica lui Filat și a PLDM, vreau să reamintesc despre cele scrise câteva săptămâni în urmă, când spuneam că în noua campanie partidul Stejarului va miza pe integrarea europeană și va specula cu această temă în fața alegătorilor, de parcă aceasta este cel mai important și mai presus decât bunăstarea oamenilor. Chiar așa se întâmplă – PLDM și Filat merg în campanie cu mesaje pro-europene și cu mai puține mesaje despre ce vor pune oamenii în buzunar și ce vor mânca în următorii ani.

Acum cetățenii Republicii Moldova au nevoie de siguranța zilei de mâine nu de polemici privind integrarea UE. Integrarea se va face cu sau fără PLDM, așa că acest partid să se calmeze și să înceapă campania adevărată, în care să spună ce a făcut, cât a furat, ce va face și cât mai are de gând să fure. Dar, în primul rând, PLDM trebuie să se dezică de orgoliosul și îngâmfatul Vlad Filat, chiriașul politic care se vrea la putere mai mult decât oricine și oricând. PLDM ar trebui să înțeleagă că mersul în alegeri cu un demis pentru corupție nu este chiar bine. Deschiderea listei cu un asemenea candidat spune de fapt ce ne așteaptă timp de 4 ani, până la următoarele alegeri. E ceva criminal să bagi în Parlament principalul corupt. Cine o să lupte cu el dacă singur va fi la butoanele de reglare a conturilor? Cred că Filat cel mai mult se vrea deputat, chiar și în opoziție, pentru a avea imunitate și să nu fie cercetat pentru faptele sale în următorii ani.

Trebuie să atragem atenția că, după decizia Parlamentului privind demisia și după Decizia CC, organele ar fi trebuit să intervină să intenteze dosare de cercetare penală pe numele lui Filat. Nu au făcut-o, cunoaștem de ce, dar nepăsarea organelor de drept nu va dura mult, pentru că vin normele europene care vor băga la închisoare mulți actuali sau foști funcționari, așa cum se întâmplă în România. Filat nu scapă de gratii, cum nu ai da. Să nu creadă că dacă plânge la porțile UE aceasta înseamnă și iertare din partea înalților oficiali europeni. Să nu creadă nici că va fi iertat de acest popor, care în patru ani mai mult a sărăcit, datorită lui Vlad Filat.

Imunitatea nu-i veșnică, se ridică dacă trebuie!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii