Political TRASH sau Ce consumă PLDM-iștii ca să nu roșească când manipulează de îngheață apele?!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

* Imaginea reprezentativă exprimă în totalitate conținutul articolului, dar este un bun refresh pentru cei cu memoria scurtă.

Din an în an criticile aduse de opoziție la adresa guvernării devin tot mai penibile. În special mă refer la foștii și actualii PLDM-iști (care astăzi au devenit simpli macagii (стрелочники). Astăzi, în Parlamentul Republicii Moldova, după ce și-a încheiat raportul prim-ministrul Pavel Filip, cu luare e cuvânt s-a ivit Tudor Deliu. Foarte lacrimogenă cuvântare, de-mi venea să mă ridic în picioare și cu mâna la inimă să apreciez profunzimea grijii lui față de cetățeni. Doar că, țin să vă reamintesc dragi cititori că: PLDM a controlat ministerul finanțelor, vamă, fisc, adică cele mai mari fluxuri bănești și instituțiile responsabile ale țării cam din 2009 până în 2016. Și aceeași Justiție:

Deputatul PLDM astăzi s-a indignat foarte tare că de ce mă rog nu stă Shor închis? – Probabil această întrebare și-o pun foarte mulți. Nu am consultat practicile europene, dar înțeleg cumva că stucacii mereu își cumpără libertate în schimbul informației, și astăzi putem constata că datorită lui Shor la dubă stă ”Al LOR” Vlad Filat, cu nașul său Gacikevici, și probabil din aceeași informație a ajuns și Platon la dubă. Ca cică-i za svobodnuiu Moldovu, Raiderul numărul 1 în CSI de fapt. Dar nu țin să-l apăr pe Shor, să stea la dubă dacă decide instanța. Dar ținând cont că, la fel ca și Maia Sandu și alții, a fost și Shor la Bruxelles cu să se victimizeze, situația ar putea fi mult mai complicată.

Dar să revenim la PLDM-iștii care trec deja orice limită. Puteam să le dau dreptate dacă măcar una din acțiunile întreprinse de guvernul Filip și criticate astăzi erau propuse de dânșii anterior. Dar ei critică reforma pensiilor care de fapt vine să aducă echitate și necesită timp până se rasfrânge asupra buzunarului tuturor. Desigur ar fi bine să le fie deodată majorată pensia tuturor până la vreo 2-3 mii de lei măcar, dar n-are statul bani. De asemenea inșii critică Justiția pe care au controlat-o, și pentru inacțiunea lor în 2013 Europa a stopat finanțarea reformei anul trecut. Pe aia tot pe umerii lui Filip au încercat să o pună. Și au obrăznicia să vorbească despre frauda bancară. Am fost blocat când i-am pus întrebarea pe facebook d-lui Deliu, vă dați seama, îi vine greu să răspundă public cum s-a făcut că al lor Vlad Filat a zvizdit din BEM ș.a.m.d. și ei n-au văzut, că Shor îi aducea câte un Cayenne lunar și ceasuri ș.a.m.d. pe care apoi le-au numit cadouri otrăvite. Cum s-a făcut măi? Și însuși Vlad Filat l-a făcut director la BEM pe Shor și l-a crâșuit.

Cireașa de pe tort – cum economista de la Banca Mondială, cu Harvard în spate, care a jertfit salariul de 10 000$ pentru funcția de Ministru în Educație pe nume Maia Sandu – nici n-a bănuit ce face Filat când Ghimpu urla la toate tribunele că se fură din Bănci? Încercați să-i puneți această întrebare oricărui PLDM-ist pe paginile lor de facebook, și să vedeți cum este șters comentariul sau sunteți blocați imediat.

Iată așa stau cu obrazul PLDM-iștii de astăzi care mai umblă cu ONG-uri și jurnaliștii plătiți și ăia din bani furați din BEM pe la proteste pentru libertatea presei. Dă-i în morți, am scris și despra asta… (vezi aici)

Toată politica opoziției este bazată pe incitarea la ură contra lui Vlad Plahotniuc și respectiv a Partidului Democrat cu declarații lacrimogene despre problemele care într-adevăr există în țară, pe care însă n-au apucat ei să miște nici un deget pentru a le rezolva.

Pe când astăzi în loc de fraudare, băncile din Moldova sunt preluate de Bănci Europene. Guvernul primește laude și încurajări pentru stabilizarea economiei și siguranța sectorului financiar-bancar ș.a. Evident, în raportul său Filip a menționat că încă este mult de făcut, dar pentru a le face statul trebuie să aibă bani și anume din acest motiv se axează pe atragerea investitorilor mari pentru a reînvia producerea industrială pentru a crea locuri de muncă și a majora exporturile.

Nu-mi ajunge un articol să-mi expun toată indignarea pe care o am pentru opoziția din Moldova, dar mă mai întorc dacă trebuie.

Concluziile vă aparțin.

Pace 😉