Poftim! Năstase ne promite revenirea la vremurile când din bănci se fura miliarde

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.
Năstase ne promite revenirea la vremurile când din bănci se fura miliarde, filat pldm, maia sandu pas

Liderul PPDA, partid deja aliat oficial cu PAS, Andrei Năstase ne promite că Moldova va fi din nou o țară liberă. (Vedeți mai jos așa o știre pe site-ul Platformei DA – jurnal.md). Politicianul de opoziție transmite ideea că în prezent țara noastră ar fi ocupată, iar cândva ar fi fost liberă. Eu încerc să-mi aminesc când era Moldova liberă:

  • În anii 90, când părinții noștrii primeau salariile odată la câteva luni, iar buneii primeau pensii în caloși? Mă refer la vremurile când Petru Lucinschi era președinte, iar Ion Sturza premier.
  • În anii 2000 când au venit comuniștii la putere și Voronin conducea țara de unul singur? Dacă era atunci libertate de ce s-a ajuns la protestele 7 aprilie 2009…
  • Cel mai probabil, liderul Plaformei DA, are în vedere că Moldova era liberă după 2010, când la putere venise PLDM și Al vostru Vlad Filat era premier. Ok, poate era libertate în Moldova în acei ani, domnule Năstase, dar eu cred că era prea multă libertate dacă luăm în calcul un miliard de dolari furat din Banca de Economii.

Noi cu toții înțelegem foarte bine două lucruri. Primul – că cei de la putere încearcă să ne convingă că ei merită să rămână la putere, și al doilea – că cei din opoziție încearcă să ne convingă că guvernarea trebuie dată jos și că ei merită să vină ei în loc. Una pe altă, noi cetățenii trebuie să punem pe cântar acestea două și să vedem dacă face de dat vrabia din mână pe cioara de pe gard.

Zi de zi, Năstase și Maia Sandu le spun cetățenilor că în țara noastră lucrurile merg din rău în mai rău, dar cum se face că în 2018, PIB-ul Moldovei pentru prima dată în istorie trece de 10 miliarde de dolari? (sursa: Mold-Street). Eu știu așa – dacă țara e guvernată prost economia scade, scad salariile, apare criza… dacă se guvernează bine economie crește ceia ce înseamnă că și Produsul Intern Brut crește. Asta face posibil de construit mai multe drumuri, de majorat salariile bugetarilor, de cumpărat ambulanțe noi, de construit arene sportive, etc. adică de trăit mai bine.

Într-un final, revenirea la libertate promisă de Năstase pe mine nu mă fascinează. Poate lui Platon și lui Filat asta le pare foarte atractiv (luând în considerație locul în care se afă cei doi în prezent), dar guvernarea trebuie făcută pentru popor, nu pentru cei care „vor țara înapoi”. Apropo de Platon, se pare că cei de la jurnal.md n-au văzut interviul cu Mihail Gofman pe Zepppelin. Dacă l-ar fi văzut la sigur că făceau știri din declarațiile lui Gofman despre jaful de la BEM. Sau nu cumva PAS cu DA îl protejează pe Veceslav Platon? N-aș vrea să cred așa ceva.

jurnal.md, andrei nastase, platforma da

Comentarii