PLDM va suferi un eșec uriaș în alegeri, dacă nu schimbă locomotiva

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Este tot mai evident că ce se întâmplă în PLDM devine periculos atât pentru acest partid, cât și pentru viitorul Moldovei. Vlad Filat a tras în jos partidul după el, de la 30 la sută în 2010, azi PLDM abia adună 17-18 la sută, ceea ce e catastrofal pentru un partid care deține toate pârghiile guvernamentale și investește sute de mii de euro în media de partid și PR politic.

În 2010 locomotiva PLDM era Vlad Filat, dar în 2014 greutatea care atârnă de gâtul PLDM este tot Filat. Un paradox explicabil – nenumăratele gafe ale fostului premier și-au lăsat amprenta, iar caracterul său negativ și orgoliul au afectat grav partidul. În ciuda acestui lucru, PLDM are o șansă mare – schimbarea locomotivei. Dacă Vlad Filat va înțelege că e momentul să-l lase pe Iurie Leancă să preia frâiele partidului, PLDM are o șansă să se ducă înspre 25 la sută și, de ce nu, chiar să reediteze scorul din 2010.

Azi, cu Vlad Filat în frunte, PLDM este un partid corupt, plin de grupări de interese și captiv în mâna lui Filat, un om în care populația nu mai are încredere. Filat transferă foarte multă imagine negativă partidului și îl blochează pe Leancă să capteze încrederea oamenilor, deoarece acesta din urmă este considerat ca fiind păpușa lui Filat.

Va vrea Filat să îngroape PLDM sau îi va da o șansă lui Leancă și partidului?! Va vrea să salveze Coaliția și viitorul Moldovei sau va vrea să tragă totul la fund, după el?! Acestea sunt întrebările momentului!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii