PLDM-ul este părăsit de cei care nu cred în cuvântul lui Voronin

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Alianța politică făcută între Vlad Filat și Vladimir Voronin a dus la plecări serioase din PLDM, după cum și era de așteptat. Unii au încercat să spună că pleacă cei care nu mai au ce obține din urma acestui partid, că au pierdut interesul și protecția în unele cazuri. De fapt, partidul este părăsit de cei care nu mai cred în cuvântul lui Vladimir Voronin, liderul PCRM. Oamenii pleacă din PLDM pentru că nu mai vor să fie Filiala comuniștilor, care să țopăie la comandă, de câte ori o va cere Voronin, așa cum a cerut în cazul lui Oleg Efrim. Dacă ne amintim, Filat repede a schimbat candidatul pentru Ministerul Justiției, pentru că așa a dorit bătrânul. Această schimbare s-a făcut rapid, fără ca cineva din partid să aibă drept de apel.

O altă problemă, care nu are legătură cu Partidul, este confundarea de către Vlad Filat a postului de lider de partid cu cel de proprietar. Am mai scris despre acesta și trebuie să amintesc că, din păcate, partidele politice sunt niște SRL-uri deținute de câțiva „lideri” politici, care nu se urnesc din loc și nu permit altora să se afirme. Este și cazul lui Vlad Filat, care, demis fiind pentru presupuse fapte de corupție și trafic de influență, a ales să rămână în continuare lider de partid și s-a lansat în campania electorală din toamna anului trecut, crezând că poporul are mintea prea scurtă și uită tot.

Pe scurt, lideri marcanți din PLDM aleg să părăsească proiectul liberal-democrat, acaparat de Voronin, pentru a începe un proiect altfel, fără Vladimir Filat și fără aceeași atitudine a șefului de partid față de membrii formațiunii. Dacă să punem totul pe tavă, vedem că s-a început o campanie nouă, cu denumirea „Moldova fără Filat, Moldova fără orgolioși!”. Vedem cum se termină această măsură politică.

Cum zice Vlad Filat – ”viața bate filmul!”…

Comentarii