PLDM și Filat mai periculoși pentru țară decât comuniștii

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Citesc știrile și nu-mi vine să cred. E pur și simplu incredibil cum poate degrada un om. Este vorba de EL, Vlad, Vlad Filat, cel care a crescut în politică pe mesajul Moldova fără comuniști, astăzi ne spune că „PCRM nu mai este un pericol pentru țară”. Când a descoperit liderul a ceea ce a rămas din PLDM acest lucru? Îmi amintesc declarațiile lui din campania electorala dinaintea votului din 30 noiembrie, cum le explica oamenilor că PCRM nu mai are nicio șansă să revină la guvernare pentru că el va face alianță doar cu PL, cum explica patetic cât de periculoasă ar fi revenirea comuniștilor la putere.

Acest om este un mincinos incurabil. În trecut se lupta cu Iurie Rosca, apoi i-a dus flori și s-a pupat cu el pe obrăjori, s-a luptat cu Voronin și PCRM, acum a făcut alianță cu ei și ne spune ce băieți buni sunt comuniștii, apoi s-a bătut în multiple războaie cu Plahotni‎uc și a ajuns repetat în brațele lui. Acum spune că pericolul e reprezentat de socialiști, în scurt timp va face alianță și cu ei. Nu măi voi mira deloc și chiar aștept să-l văd mergând cu cei 100 de trandafiri albi și pe la Dodon.

Despre BEM nu mai vorbesc, văd că ba acuză instituțiile, ba pe Leancă, mai nou amenință si presa ca va avea de suferit dacă mai scrie articole împotriva lui. Dar cine este acest Filat azi de își permite în general să mai deschidă gura în politică? Ce partid mai conduce el? Este un om care și-a mințit alegătorii, i-a mințit pe partenerii externi, a mințit întreaga țară în repetate rânduri.

Faptul că a ajuns să fie cel mai urât dintre politicieni e o pedeapsă prea mică pentru felul în care și-a bătut joc și a murdărit Republica Moldova, cocoțând în fotoliu un premier cu un CV de toată rușinea, o marionetă pe care să o mânuiască așa cum vrea și să-l folosească ca să facă bani pentru a cumpăra cat mai multa presă.

Vlad Filat a declarat vineri ca „vrea” ca PL sa fie la guvernare. După ce și-a batut joc aproape trei luni de ei și i-a făcut în toate felurile, doar ca să provoace un conflict prin care să justifice motivul pentru care se aruncă în brațele lui Voronin.‎ Acum îi „cheamă” la guvernare, dar să vină după alegerile locale, dacă se poate.

Alegeri locale care ar putea avea loc în toamnă sau primăvară, tot la inițiativa disperată a lui Filat, care a făcut pe el când a aflat ultimele date dintr-un sondaj de opinie, în care PLDM s-a prăbușit la limita pragului electoral.

Vlad Filat minte când spune că vrea PL la guvernare, el știe că la masa de negocieri cu Ghimpu ar putea fi făcut una cu pământul, acum PL e mai în drept ca niciodată să ceară depolitizarea instituțiilor de drept și punerea la pușcărie a celor care au jefuit BEM. Filat nu poate accepta un astfel de PL la guvernare, iar anunțul lui ascunde de fapt o mare disperare, o încercare de a opri destrămarea PLDM‎.

Închei cu un citat din Vlad Filat: „PCRM nu mai este un pericol pentru țara!”. Așa e, PLDM este acum un pericol mult mai mare decât PCRM, iar Vlad Filat își ocupă locul în istorie lânga prietenul lui Iurie Roșca. 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii