PLDM s-a rupt în două! Filat și oamenii săi aruncați peste bord!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Mișcările tectonice din interiorul PLDM lasă cu gura căscată o întreagă țară și nu doar. După ce membri de vază ai PLDM au tot umblat cu semnături în susținerea lui Filat, brusc, au schimbat liderul particului. Primul lucru pe care l-a făcut noul președinte al PLDM-ului, Viorel Ciubotaru, a fost scoaterea în afara legii a ex-liderului Filat și dezicerea de toate ilegalitățile acestuia.

Portalul www.politics.md a scris azi că – Viorel Cibotaru consideră terminată cariera politică a lui Filat. Cariera politică a fostului premier Vlad Filat s-a încheiat, este de părere noul președinte al Partidului Liberal Democrat din Moldova, Viorel Ciobotaru. El a declarat luni seara la emisiunea Interpol că societatea a plătit foarte dur și nu trebuie să ierte politicienii pentru greșelile lor, iar că Filat plătește acum pentru greșelile sale.

„Eu cred că cariera lui politică s-a încheiat. Și eu nu vreau ca imaginea de astăzi a partidului să fie permanent asociată cu greșelile care s-au făcut”, a declarat Cibotaru, care admite „cu ambele mâini” că Vlad Filat a făcut greșeli personale și colective.

De asemenea Ciobotaru spune că deși societatea trebuie să manifeste compasiune, nu ar trebui totuși să ierte pentru că a plătit dur. „Nu, societatea a plătit foarte dur. Uitați-vă la ratingul lui personal și la ratingul partidului. Mii de scuze. Aici nu se iartă”, a spus Cibotaru despre fostul lider al PLDM, Vlad Filat.

În același context, noul președinte al PLDM îi dorește lui Filat putere de voință să îndure soarta care și-a ales-o, iar dacă va fi condamnat, după ispășirea pedepsei va fi exact cetățean cu acte în regulă.

Se pare că noul președinte PLDM vrea să curețe partidul prin sabie și foc, aruncînd peste bord toți urmașii lui Filat. Doar că, se pare, nu mai are de unde. La ultimul congress au fost de cîteva ori mai puțini delegați ca de obicei. Se pare că aflarea PLDM-ului la guvernare era singura cauza din care era susținut de teritorii. Acum, PLDM e mai degrabă o ștampila decît o formațiune. O ștampilă, crăpată în două!

Comentarii

Marcel Istrati

Marcel Istrati

Născut la Sîngereii Noi, Bălți. A absolvit liceul teoretic "Grigore Moisil" și Universitatea de Stat din Moldova. Colaborări cu media locale din cadrul Asociației Presei Independente, în special ziarul Spros i Predlojenie (Bălți), precum și site-uri ...

Ultimele articole