PLDM protestează, imediat dupa ce PD a spus că acceptă doar interzicerea posturilor rusești

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Am ajuns sa o vedem si pe aceasta. PLDM protesteaza impotriva faptului ca PD vrea sa mearga mai departe cu proiectul de lege prin care se vrea interzicerea propagandei rusesti prin intermediul posturilor TV si Radio.

Din pacate, cand proiectul a fost dus pana la capat si depus la secretariatul Parlamentului, cei din PLDM au spus ca nu mai doresc sa lupte cu masinaria ruseasca de propaganda. Ei mai degraba accepta un razboi hibrid la fel cum este in Ucraina, in schimbul mentinerii linistii in Partid, precum si pentru mentinerea numarului deputatilor din fractiunea PLDM aflata in Parlament.

Unele voci spun ca Chiril Lucinschi este cel care a amenintat ca pleaca din Partid si ca va face careva dezvaluri prin postul sau. Alte voci spun ca acesta ar putea fi urmarit si de alte persoane, ceea ce nu este acum bine pentru PLDM, mai ales dupa marea pierdere suferita dupa plecarea lui Iurie Leanca, Iulian Groza, Chiveri, alti oameni marcanti din teritoriu.

Subiectul interzicerii propagandei rusesti a ajuns la o nivel incredibil in randul peledemistilor. Nici ei nu mai inteleg ce trebuie sa faca. Pe de o parte, Filat are nevoie de Lege pentru a se proteja, iar pe de alta parte, ei sunt si impotriva inchiderii posturilor rusesti. Sunt constienti ca asa o sa dispara cel mai important post cu acoperire nationala prin care la moment se face propaganda peledemista. Tot ei au inteles ca nu se mai pot baza pe Moldova 1. Postul national nu va mai putea difuza publicitate comerciala, iar felicitarile ale lui „Al vostru” nu vor mai fi aratate continuu pe sticla nationala, ceea ce va duce la uitarea unui asa actor politic cum este Filat, cunoscut si ca fiind primul premier al RM demis pentru presupuse fapte de coruptie si trafic de influenta.

Cel mai interesant este ca, Filat a anuntat despre retragerea semnaturilor anume cand Sergiu Sarbu de la PD a anuntat ca ei sunt de acord sa mearga mai departe cu proiectul de lege doar in varianta interzicerii posturilor rusesti. Anuntul a fost facut vineri seara in timpul emisiunii inPROfunzime de la ProTV.

Se vede ca Filat s-a suparat foarte tare pe faptul ca PD a luat in considerare opinia publica si opinia ONG-urilor din media. Toata zarva a fost impotriva prevederilor care ar fi cenzurat presa locala, care de fapt au fost mai mult propunerile PLDM, facute prin proiectul lui Chiril Lucinschi, agentul comercial al HTB (acest post a fost considerat unul de propaganda in Belarusia si probabil este interzis in Ucraina. La noi este mentinut si aparat de europeanul Lucinschi).

Dupa cum am scris mai sus, pentru Filat era mult mai important sa se inchida gura presei locale. Nu a avut ca prioritate limitarea posturilor rusesti pe teritoriul RM. Aceasta o demonstreaza si prin atitutinea fata de proiectul de lege dupa ce PD a anuntat noua decizie.

Filat a demonstrat prin acest lucru ca este un ratat, un dictator in devenire, care se gandeste doar la fundul propriu si nu se intereseaza deloc de viitorul Republicii Moldova, ceea ce este foarte grav. El trebuia sa fie primul care sa vina in Parlament cu un asemenea proiect de lege prin care sa interzica propaganda rusa aici in tara noastra. El este cel care fugea prin UE si ne tot vorbea despre partenerii externi de acolo. Acum a schimbat cercul de prieteni? Nu mai este cu europenii si a trecut la apararea intereselor rusesti? E grav!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii