PLDM: Cine nu sunt cu noi, sunt împotriva noastră !

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

După ce Curtea Constituțională a declarat neconstituţional decretul Preşedintelui Timofti, privind revocarea din funcție a vice-premierului Mihai Moldova și a ministrului Şalaru, precum și hotărîrea Guvernului privind eliberarea din funcție a șefului „Moldsilva”, Ion Cebanu, spiriduşii şi trubadurii verzi au explodat pur și simplu. Defapt  îmi și vine a rîde cînd văd că se fac a fi  îngrijorați de deciziile Curții Constituționale. Dar să vedem, de ce se îngrijorează verzii ?

În primul rînd pentru că decizia de azi a Curții Constituționale, dă peste cap planurile lui Filat și Voronin. Este clar că Vlad Filat nu dorește formarea unui nou Guvern pro-european, dar vrea să excludă foștii parteneri de la guvernare. De asta a și votat cu PCRM acele legi neconstituționale pe 3 mai, pentru ai da lui Leancă atribuții suplimentare, ca acesta să demită ministrii „nereformați”. Apoi urma să facă presiuni asupra PD-lui, care în caz că nu accepta condițiile lui Filat, urma să rămînă fără miniștri și exclus astfel din actul guvernării.

Cel mai probabil acum la sediul PLDM, se tocmește un alt plan, cum să bată pasul pe loc toată vara, ca la toamnă să declanșeze alegeri anticipate.

Nu cred că-l oprește acum pe Filat nici deciziile Curții Constituționale, nici palmele date de Bruxelles. E clar, pe el nu-l interesează faptul că prin acțiunile pe care le-a făcut și continuă să le facă, compromite imaginea Republicii Moldova și spulberă visul european al cetățenilor. Acum se vede cel mai bine că dumnealui este obsedat de putere, de dorința de a conduce singur. Iar acum, el conduce singur!

Mai pe scurt, PLDM critică deciziile Curții Constituționale, prin vocea ministrului Justiției sau a Președintelui Timofti, a tuturor analiștilor de „familie” pentru că nu-și va putea realiza planul răzbunător. Vorba tiranului: „Cine nu e cu mine, este împotriva mea” !

Comentarii

Ion Harghel

Ion Harghel

Cetăţean al Republicii Moldova, interesat de viaţa social-politică, pledez pentru dreptate, sunt realist şi vreau ca într-o zi întreaga clasă politică să dea dovadă de maturitate politică şi altruism pentru a contribui la unificarea societăţii. Cre...

Ultimele articole