PLDM cere demisia Guvernului…

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

După părerea analiştilor politici de la Chişinău şi nu doar, asupra Guvernului Streleț s-au grămădit nişte nori de nesiguranță. După moțiunea depusă la ședința trecută a legislativului de către PSRM susținută de PCRM, incertitudinea este foarte mare. În situația dată, liderii rămaşi la libertate a PLDM-lui, în loc să caute soluţii şi compromisuri ca actuala guvernare să nu fie demisă, ei din răsputeri încearcă să-l demită pe Streleţ. De ce ar face-o? Să vă zic sincer, nici eu nu prea înțeleg.

În PLDM s-au început scindările şi lupta pentru influenţă în procesul decizional al partidului. Am văzut că deja unii dintre lideraşi îşi aduc deja alt lider PLDM. Streleţ, Lucinschii şi Deliu intens promovează această idee. Alt grup de oameni nu mai puțin influenți și cu cuvânt greu în teritorii nu prea sunt de acord cu doleanţa grupului Lucinschi-Streleţ.

Toate încercările de a şantaja colegii de coaliţie cu părăsirea Alianței, în caz că nu vor fi demişi Procurorul General și Directorul CNA, par mai degrabă o slăbiciune şi o stare de incertitudine din partea PLDM-lui şi a celor cointeresaţi de a aduce haos. La capitolul dat putem să mai adăugăm şi declaraţiile demnitarilor europeni, care consideră necesare finalitatea continuării luptei cu corupţia. O dată cu demisia şefilor instituţiilor ce au pus pe jar toată elita politică implicată în furturile de la BEM, vor fi stopate pe o perioadă nedeterminată toate acţiunile începute atât de CNA cât şi de Procuratură.

PLDM s-a asociat cu revendicările protestatarilor din Platforma DA. Deci, automat recunoscând că au tangenţe şi interes comune. Deşi ei au cerut arestarea celor ce au furat BEM-ul, arestul lui Filat, celui ce a gestionat şi în calitate de premier, şi în calitate de lider de partid ce a avut sub responsabilitate şi răspundere Ministerul Finanţelor şi respectiv BEM-ul, la moment toate revendicările celor de la DA sunt adresate spre Vlad Plahotniuc, în pofida faptului că în raportul Kroll, nici măcar tangenţial nu este menţionat numele acestuia. Se vorbește despre toţi, despre Caravita (ce aparţine lui Filat), despre Ilan Shor, despre clanul Lucinschii şi alţii, dar familia Plahotniuc, în raportul auditorilor internaționali nu se regăsește.

Astăzi portalul de ştiri afiliat familiei Filat, ziarulnational.md, distribuie „preîntâmpinarea” Platformei DA. Ei vin cu un apel către toţi, că dacă nu va fi arestat imediat Ilan Shor şi Vlad Plahotniuc, ei purced la proteste masive în capitală. Că cer arestul lui Ilan Shor e firesc şi eu personal consider că trebuie arestat acest ex-Președinte de BEM. Iată că cu Plahotniuc aici chiar e o întrebare. Deşi nu este implicat în furtul miliardelor, cei de la DA îl menţionează drept principalul beneficiar al miliardelor furate. Nu poate fi calificată drept calomnie, din simplu motiv că, mai degrabă e o prostie şi aiureală marca Țopa, Filat şi alte clanuri ce ar putea pierde influenţa în Moldova. De aici reiesă că, din moment ce presa afiliată PLDM-lui, şi liderii DA-lui susţinuţi de PLDM, şi alţi analişti de ”curte” a verdelui împărat nu încetează, ba din contra sporesc atacul asupra colegilor de Alianţă şi şantajând-i cu diferite prostii, se poate concluziona – PLDM nici în ruptul capului nu doresc să guverneze în continuare. Acest partid, mai bine zis, liderii din eşantionul 2, mai degrabă sunt de acord să arunce ţara în haos şi în braţele lui Putin, decât să recunoască unele greşeli a fostei conduceri a partidului, în aşa mod să guverneze Republica Moldova…

Este o zicală – După cum îţi aşternu aşa şi dormi. Se referă şi la PLDM, după cum vă poziţionaţi aşa şi guvernaţi…

 

 

Comentarii

Veaceslav Burlac

Veaceslav Burlac

Am absolvit Colegiul de Medicină din oraşul Bender. În prezent fac studii la facultatea Business şi Administrarea Afacerii la Universitatea Agrară. Din 2001 sunt director a unei mici companii din Chişinău. Prin intermediul bloggului aş dori să înc...

Ultimele articole