PLDM a rămas desculț

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Proprietarul fabricii de încălțăminte “Cristina” a părăsit Partidul Liberal Democrat din Moldova. Vorbim despre Petru Bodarev, unul dintre sponsorii generoși ai PLDM. Cererea privind demisia a fost deja depusă a secretariatul partidului. Realitatea.md a publicat și explicația politicianului pe care o puteți vedea, integral, aici.

Eu, însă, țin să scot în evidență doar câteva fraze, ce trădează atmosfera din partid. Bodarev spune că “…plecarea are la bază conjunctura si imaginea proastă în care se află partidul PLDM….din păcate pe parcurs traiectoria a fost deviată, lucru care mă obligă să renunț atât ca membru al partidului, cât și din toate funcțiile pe care le dețin. Multe am vrut – putine am reușit să facem”.

Din câte înțeleg, omul de afaceri se referă la criza de imagine în care a ajuns formațiunea. Fiind responsabil de promovare în câteva raioane din nordul țării, Bodarev, a avut de suferit personal de pe urma decredibilizării partidului. Rezultatele proaste din sondaje, arestul lui Filat, plecările în masă, trecerea în opoziție sunt doar câteva dintre factorii ce l-au influențat și pe acest vicepreședinte să părăsească PLDM.

Partidul din nou va spune ca nu e nimic grav, doar că pe parcursul anilor de la PLDM au mai plecat, din câte îmi amintesc, încă patru vicepreședinți – Tănase, Godea, Leancă și Ion Balan. Deci PLDM a fot dezbrăcat la greu, iar acum a rămas și fără papuci. Cizmarul Bodarev a plecat. Până în octombrie, cât Filat a fost îl libertate, acesta acționa asemnea unui pompier – încerca să identifice soluții particulare pentru orice situație de forță majoră. Acum că liderul e la răcoare, partidul a ajuns o epavă, sau mai bine zis, un stejar ciopârțit.

Ajutați-mă să depistăm un lider, dintre cei rămași. Se crează impresia că unora le este rușine să se asocieze cu partidul. Vocea lui Streleț, care e un fel de președinte interimar nu se mai aude. La fel a tace și Liliana Palihovici, nemaivorbind de cei șapte care au votat guvernul Filip. Mă tem că la viitoarele parlamentare nu va mai avea cine candida. PLDM s-au autodistrus!

Comentarii

Iurie Morarescu

Iurie Morarescu

Am crescut la țară, printre tractoare. Părinții sunt oameni simpli și, probabil, din acest motiv și-au dorit cu tot dinadinsul să-mi bage carte-n cap. După absolvirea liceului din satul natal, Boșcana (r. Criuleni), am fost admis la Academia de S...

Ultimele articole