PLDM a fost transformat de Filat într-un partid de proști

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Cine crede că acest titlu e prea dur, să urmărească ce s-a întîmplat în Vinerea Mare în Parlament, comportamentul lui Streleț, Palihovici și Deliu. Cei 3 arătau ca niște proști, efectiv. Faptul că Filat a picat în capcana comuniștilor era o chestiune previzibilă încă de la adoptarea deciziei Curții Constituționale. Se știe demult, iar acum s-a mai confirmat o dată, că Filat este un om cu o inteligență sub medie, un slab strateg, un om foarte ușor dus de nas, un om labil psihic. Deci ceea ce a făcut el era previzibil.

Dar ce s-a întamplat cu PLDM? Ce s-a întamplat cu Iurie Leancă? Cum au acceptat aceștia să joace rolul „proștilor” în tragi-comedia lui Voronin am scris dimineață într-un articol. Și dacă citiți vedeți că 100 % este adevărat.

Tare ași vrea să le văd fața lor, după ce am văzut reactiile dure ale liderilor europeni, după ce aceștia au declarat, că prin ceea ce a făcut PLDM cu PCRM, a fost subminată de fapt democrația, că ce au făcut ei este atac la instituțiile statului. Filat e nebun, obsedat de funcție, un om cu apucături patologice, de aceea nu mă miră nimic. Dar ce se întamplat cu ceilalți din PLDM? Cum au acceptat ei să-și păteze numele și să-și distrugă viitorul politic într-o singură zi? E drept că o ziua de Vinerea Mare, e o zi tristă, e ziua cînd a fost răstignit Iisus Hristos. Vinerea Mare însă, a anul acesta a fost o zi foarte tristă și pentru întreaga Moldovă, necătînd la conotațiile religioase.

Un lucru însă e cert. Că povestea PLDM, partidul pro-european, care s-a născut pe un discurs anticomunist, a murit ieri, o dată cu povestea de succes a Europei, așa cum era numită Republica  Moldova. Liderii Europeni au dat un semnal foarte clar ieri în acest sens. Mi-e teamă că ieri a fost răstignită însă îmtreaga țara, și nu știu dacă va fi reînviată a treia zi după scripturi. Totuși Dumnezeu e doar unul…

Comentarii

Ion Harghel

Ion Harghel

Cetăţean al Republicii Moldova, interesat de viaţa social-politică, pledez pentru dreptate, sunt realist şi vreau ca într-o zi întreaga clasă politică să dea dovadă de maturitate politică şi altruism pentru a contribui la unificarea societăţii. Cre...

Ultimele articole