Platorma DA poate rămâne fără cârnaț. Paznicul frigiderului din PMAN a tras pe sfoară zeci de țărani

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Vă mai amintiți scandalul de acum câteva luni, când un șefuleț de la Poșta Moldovei și-a dat demisia, declarând că nu vrea să fie parte a unei scheme de contraband cu anabolizante? Tot atunci, Sergiu Cebotari a aderat la platform DA, iar drept recompensă pentru așa numitele dezvăluiri a fost pus director peste frigiderul protestarilor din PMAN, un fel șef peste cârnațul cumpărat din banii Țopilor. Dar…despre salamuri, mai târziu.

Acum vreau să Vă spun că atunci eram gata să-i strâng mâna lui Segiu Cebotari, crezând că omul a procedat exact cum i-a șoptit protestarul din el, că a fost o zvâcnire sinceră, un exemplu de verticalitate. Doar că acum trebuie să recunosc – am fost naiv. Acum, eu unul, înțeleg că tânărul a călcat strâmb și avea nevoie de un protector, astfel încât atunci când va fi tras la răspundere, să strige din toți plămânii că e victima guvernării.

Nu sunt nici pe departe fanul investigațiilor lui Gabriel Călin, dar oamenii din acest filmuleț nu pot minți. Din câte înțeleg, Sergiu Cebotari a luat în arendă sute de hectare în raionul Nisporeni, iar pe lângă faptul că nu le-a dat niciun bănuț proprietarilor de terenuri, i-a dus de nas și pe cei care l-au prelucrat. In minutul 4:40 un fermier spune că tipul are datorii la salarii de 300 de mii de lei. Și parcă nu ar fi atât de grav dacă omul ar fi dat-o în bară cu afacerea în agricultură, dar înțeleg că a avut câștiguri fabuloase. Cel puțin asta înțeleg din afirmația țăranului care spune că doar plantațiile de sfeclă i-au adus un milion de lei.

Asta înseamnă că Sergiu Cebotari a înșelat conștient țăranii. Și parcă nici n-ar vrea să-l condemn dacă fura de la politicieni, dar să lași țăranii “fără chiloți” (vorba bărbatului din filmuleț) e prea de tot.

Fiind conștient că, într-un final, va trebui să poarte răspundere pentru toate păcate, omul și-a asigurat “krîșa”. S-a alipit la platforma DA, în speranța că Năstașii îl vor ajuta să scape de pușcărie. Ba mai mult, îl va ajuta să-și păstreze banii furați de la țărani. A făcut o schimbare, însă, abia după ce s-a asigurat că va fi pus paznic la cârnaț. Adică, după ce s-a asigurat că și în opoziție va avea din ce fura.

Ar fi să vorbim și despre latura morală a problemei. Doar că această valoare îi este străină. Oamenii se întreabă cum este posibil ca un escroc să strige „jos corupția” în centrul Chișinăului. Ce o fi având el comun cu demnitatea sau cu adevărul? E putred ca și majoritatea liderilor DA, ca și finanțatorii partidului.

Comentarii

Iurie Morarescu

Iurie Morarescu

Am crescut la țară, printre tractoare. Părinții sunt oameni simpli și, probabil, din acest motiv și-au dorit cu tot dinadinsul să-mi bage carte-n cap. După absolvirea liceului din satul natal, Boșcana (r. Criuleni), am fost admis la Academia de S...

Ultimele articole