Platforma DA a adoptat rezoluția…eșecului

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Recunosc, ieri, m-am grăbit, atunci când pe la prânz mi-am dat cu părere aici despre proteste. A fost o concluzie la cald, dar care s-a dovedit a fi prematură. O totalizare făcută înainte de a se consuma manifestațiile, care au escaladat până la violențe. Până să fie răniți 14 polițiști. Până platforma DA să-și dea un autogol.

Ieri, după prima partea a protestului și după ce manifestanții au facut o tură în jurul Guvernului, se crea impresia atât a fost. Nimic nu prevestea violențe. Doar că, între timp, se pare că liderii DA au primit noi indicații. Cel mai probabil, i-a telefonat finanțatorul fugar, Victor Țopa, ca să le spună că îi compromite planurile și dacă nu întreprind nimic pentur resuscitarea spiritului protestar, li se vot tăia drastic sponsorizările. Pentru cel care dirijează din umbră cu Năstașii, mâna de oameni care s-a adunat în Piața Marii Adunări a fost un duș rece, care l-a reconectat la realitate. Și-a pus probabil întrebarea unde sunt cei 400 000 de semnatari pentru referendum.

S-a prins că data viitoare nu va mai putea aduna decât câțiva rătăciți și a trebuit să “valorifice” acum sau niciodată acești bravi bărbați cărora le mai fierbea sângele în vene. În drum spre casa, dar și oficiul lui Plahotniuc, acești bravi mercenari nu s-au plictisit. Potrivit poliției, cel puțin patru mașini au fost deteriorate, iar cauciucurile autocarelor parcate pe bulevardul Cantemir au fost tăiate. Înțeleg că aceștia îl urăsc pe Plahotniuc, dar de ce ar trebui să sufere oameni simpli, care, din întâmplare au trecut prin preajmă?

Cum acolo? Ați luat țara înapoi?

După ce și-au dat seama că nu au putut scoate dividente politicie și că nu au adunat nimic decât probe pentru un eventual dosar politic, organizatorii haosului de ieri, au continuat să scuipe și azi venin. Au chemat presa la o conferință ca să o certe pentru modul în care au abordat protestul eșuat. Imbecili, ratați, scunșii lui Plahotniuc, sun doar câteva dintre etichetăile folosite de frații Năstase în adresa jurnaliștilor, veniți să le asculte logoreea. Dovada o vedeți aici. Potrivit lor, unica televiziune liberă este Jurnal TV, care, în realitate, e un fel de serviciu de presă al partidului DA. Și nu e demirare, în condițiile în care ambele structuri sunt finanațate dintr-un buzunar.

Incredibil, dar armata de pseudo-jurnaliști de la Jurnal nu a dar niciun cadru cu momentele în care zeci de pietre zboară din mulțime în direcția poliției. Asta ca să înțelegeți mai bine de ce acest post TV este considerat unicul “liber”.

Dar eu alteva mă întreb. Ce s-a schimbat după 24 aprilie, în afară de starea de sănătate a 17 polițiști? Întrebare, însă, e fără rost pentru liderii DA, care au declarat că polițiștii sunt plătiți pentru a lua pietre-n cap.

Comentarii

Iurie Morarescu

Iurie Morarescu

Am crescut la țară, printre tractoare. Părinții sunt oameni simpli și, probabil, din acest motiv și-au dorit cu tot dinadinsul să-mi bage carte-n cap. După absolvirea liceului din satul natal, Boșcana (r. Criuleni), am fost admis la Academia de S...

Ultimele articole