Planul lui Filat: Guvern fără Leancă, cu ajutorul lui Voronin

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Urmeaza câteva zile foarte interesante și incredibile pentru ceea ce se numește „Politică” pe malul Bâcului.

Până acum știam că al vostru Vlad Filat a vrut să scape Moldova de Voronin și PCRM, dar iată că în zilele urmatoare s-ar putea să vedem cum Voronin îl scapă pe Filat de Leancă.

Schema e urmatoarea: Filat îl propune pe Leanca la întâlnirea de azi cu Timofti, acesta devine oficial nominalizat, dar, surpriză ! (?),Voronin nu-l votează, pentru că așa a fost înțelegerea lui cu Filat când au decis să facă această alianță.

Așadar, ceea ce veți vedea în zilele ce urmează, va fi o mare facătura de adormit poporul, europenii și propriul PLDM.

Vlad Filat, în stilul cunoscut deja, de om care nu-și asumă loviturile pe care le dă oamenilor săi (sper că știați că e un laș ordinar…), îl va doborî pe Leancă cu ajutorul lui Voronin. Asta e pur și simplu incredibil. Moldova fără Voronin, Moldova făra comuniști se transformă în Guvernul fara Leancă, cu ajutorul lui Voronin. E dovada clara că PLDM s-a aliat cu PCRM și că Voronin este cel care decide pe cine pune PLDM premier.

Ca să înțelegeți că scuzele pe care le va aduce Filat precum că totul depinde de partenerul Voronin sunt apă de ploaie, vă aduc un exemplu: Cand a fost vorba de PD, Voronin l-a acceptat pe Candu, deși l-a vrut pe Corman. Asta pentru că așa a vrut PD-ul. Acum însa, când PLDM îl „vrea” (dus?) pe Leancă, în mod bizar, Voronin devine cel care are forța să le schimbe candidatul.

Cum o să explice Filat asta în partid și europenilor, că Voronin alege candidatul PLDM? O sa spuna că Iurie Leanca l-a criticat pe Voronin și de aceea nu-l vrea? Păi și Filat crede că Leanca a facut bine ca l-a criticat sau nu? Atunci toți pldm-iștii aplaudau în sala. Dar și Candu l-a criticat dur pe Voronin… Asta nu l-a oprit pe bătranul comunist să înghită în sec și să-l voteze președinte al Parlamentului. Filat va avea o mare problemă și cu europenii, cărora va trebui să le explice ce e cu acest teatru de prost gust, or, întrebarea lor fireasca va fi „da cum o să guvernați cu PCRM daca deja va pune condiții și vă alege oamenii? De ce nu îl votati cu liberalii, pe Leancă, din moment ce e evident că deja nu aveți voturi sa votati decât ce vrea Voronin?”.

Respingerea candidatului propus de PLDM va arăta ca această alianța minoritară e o pacăleală, că PCRM iși face de cap cu cele doua partide. De aceea, Filat face un joc periculos chiar și pentru viitorul alianței cu PCRM, pe care și-a dorit-o atâta, s-ar putea să o dinaminteze mai repede decât se așteptă. Și apropos, din nou, din orgoliu…

Ar mai fi ceva, în culisele înfierbantate ale politicii noastre se vorbește că Michaelle Ghimpu se pregătește să-i strice jocul lui Filat, măcar cu atâta să se aleagă, iar în ziua votului, când Filat va aștepta cu sufletul la gură să vadă cum comuniștii îi „ucid” fostul coleg, pe „bunul prieten” Leancă, PL va anunța că iși dă votul pentru Leancă, doar ca sa nu permită PLDM-ului să faca acest joc mizerabil cu Voronin. E un joc din care Ghimpu nu pierde nimic, dimpotrivă, îi dă peste nas lui Filat și face din Leancă un om îndatorat. În plus, Ghimpu devine din acel moment, jucător, ceea ce cu siguranță nu va fi pe placul lui Filat.

Asadar, urmează zile pline de scenete regizate de al vostru Vlad Filat, de jocuri mai mult sau mai puțin tari ale PL, dar și de intrarea în istorie a lui Voronin, o să vedeți de ce. În timpul acesta, PD stă liniștit și priveste de pe tușă, ca un jucător abil, care nu are decât de câștigat de pe urma prostiilor lui Filat.

În ceea ce-l privește pe Leancă, înca nu știm dacă el acceptă sau nu să fie premier al unui guvern minoritar, care va trece prin Parlament doar ce vrea Voronin. Ion Sturza spunea la Pro Tv că nu crede că Leancă va accepta să intre în acest joc periculos. Poate că Leancă se bazează pe sprijinul europenilor și va accepta, sau poate tocmai pentru că știe planul lui Filat de a se folosi de Voronin să nu-l puna va accepta să-l arate pe „rege” în deplina-i goliciune.

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii