Planul Barbarossa al monstruoasei coaliții

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Am rămas tablou, auzindu-l pe acest neverosimil deputat Streleț, calmând lumea.

Cu toate că Ivan Burgugi, reprezentantul PD în adunarea populară de la Comrat, umblă din vară cu referendumul, cu toate că Formuzal, prietenul lui Filat, care-l vede președinte al R.M, i-a felicitat pe secesioniști cu ocazia independenței tot cam pe atunci, acesta afirmă că planul Barbarossa al coaliției va fi unul de succes.

Când au mai rămas zile numărate până la referendum, iar mass media rusească, adusă și oploșită aici de către democrați și liberal democrați, Streleț ne adoarme vigilența declarând absolut iresponsabil : ”coaliția de guvernare monitorizează pornirile care au loc în autonomia Găgăuză și va veni în curând cu un plan de acțiuni și soluții pentru aplanarea situației create”.

Precizăm, mass media rusă susține că regimul de la Chișinău este dictatorial, că intenționează să declanșeze represiuni împotriva găgăuzilor din sud.

Deși au ditamai servicii de presă, atât Leancă, cât și forul legislativ, ministerul de externe, ele nu au suflat un cuvânt despre această preocupare a celor obligați să ne spună zilnic cu ce se ocupă și cum gestionează puterea pe care le-a dat-o poporul.

Slavă Domnului, că măcar au renunțat să susțină că toate ni se întâmplă din cauza declarațiilor președintelui Băsescu, precum era intenționat să o facă Diacov, președintele de onoare al PD.

Eu unul nu știu despre ce stă de vorbă Natalia Gherman, ministrul de externe cu tatăl ei, Mircea Snegur, de ce Leancă primul ministru are minte atât de scurtă.

În atare situații tensionate cu premeditare de către Rusia, guvernarea apelează la turci, pe care găgăuzii îi ascultă.
Atunci, când a trebuit să fie eliminați din viața politică a autonomiei Kendighilean, Marunevici, Burguji, care de asemenea vroiau republică, SUA au discutat cu președintele turc Suleyman Demirel.

Liderul turc s-a deplasat la Comrat, a adus cu el vreo 30 de milioane de dolari pentru construcția apeductului la sud, și le-a spus găgăuzilor:

– Destinul a fost neimilos cu voi. Dar trebuie să fiți cetățeni demni ai acestui stat, să trăiți în pace și bună înțelegere cu poporul majoritar.

Punct. Astfel, un stat – membru NATO – a contracarat tentative lui Gorbaciov, asistat de Lucinschi Petru, de a crea încă două republicii în statul independent R.Moldova.

În mod ostentativ, ca să nu se ajungă la provocări armate, de care sunt capabil rușii, ministerul de externe de la Chișinău trebuie să utilizeze orice posibilitate pentru a-i readuce la realitate pe Formuzal și Burguji, apelând la ajutorul Turciei.

Ati auzit cumva la televiziunea publică, plătită din banii noștri despre asemenea evenimente, organizate de către MAE? Nici eu nu am auzit. Nu am văzut nici un recurs la istorie. Aceasta se întâmplă din cauză că CIE are oamenii săi acolo, dar nu profesioniști.

Filat, care se laudă că umblă zi și noapte prin satele plaiului, Plahotniuc care de asemenea a devenit narodnicist, de ce nu mobilizează structurile teritoriale ale partidelor ca să declare că referendumul consultativ, într-o chestiune care nici nu a fost discutată barem de parlament,este anticonstituțional? În plus, asemenea probleme în general nu vizează competența Comratului.

…Vladimir Voronin, liderul comuniștilor, care figurează cu numărul unu în topuri, uită proverbul ”cum iți vei așterne, așa vei dormi!”.

Din simplul considerent că actuala coaliție promovează linia precedentei guvernări comuniste de integrare europeană, Voronin ar trebui să-l tempereze pe fostul șef al SIS-ului, Reșetnicov, care îi încurajează pe găgăuzi în pornirea anticonstituțională, pretinzând că e un punct de vedere colectiv al comuniștilor.

A stinge focul cu paie atâta timp cât oamenii încă nu au beneficiat de sprijinul efectiv al UE, cât nu au înțeles că a fi membrul ei înseamnă să elimini flagelurile de care este afectată guvernarea e o crimă împotriva propriului popor. Crima va purta numele de familie Voronin pentru care istoria nu iartă.

Voi spune, pentru prima dată, un adevăr de care atât comuniștii, cât și liderii din monstruoasa coaliție se feresc ca și dracul de tămâie. În această republică problema independenței a fost legată permanent de cea a banilor.

Românește spus, negocierile – atât cu rușii, cât și cu occidentalii încep de la bani întotdeauna.

Și mai clar spus, acest pământ, din cauză că a fost furat șu suspus experiențelor diabolice ale privatizării peste noapte înloc să înflorească, a rămas pârloagă. Mereu nesățioși, puși pe căpătuit, atât comuniștii, cât și actualii democrați sunt tentați să meargă cu cel care dă mai mult.

Rusia ar fi tentată să acorde comuniștilor ajutor în cazul unei reveniri la guvernare, numai că Germania în R.M. și SUA în România nu vor mai permite acest lucru. Spun iarăși foarte românește – vor da mai mult. Aici vine și Republica Populară Chineză, scoasă practic din cărți de către pro-rușii Filat, Leancă și Diacov, etc.

La alegerile din toamna curentă se va încerca formarea unei elite politice noi, capabilă să promoveze o politică bazată pe cunoaștere, pe un nivel avansat de cultură.

Cele 30 de procente din electorat care se pronunță pentru unirea cu România sunt adepții ideii – knowledge is power – cunoașterea înseamnă putere.

Ei nu vor mai sta în case, nu se vor mai duce la iarbă verde în ziua alegerilor. Vor munci mult în electorală ca lumea să înțeleagă că peștele în R.Moldova se strică de la cap. De aceea este extrem de important să avem un stat românesc cu un cap sănătos.
Analizez la rece acțiunile puterii – ale acestei monstruoase coaliții care în ziua referendumului găgăuz va face public planul său Barbarossa.

Mă aplec asupra afirmațiilor războinice ale comuniștilor și deduc, fără putință de tăgadă: ca să nu-și iasă din minți, R.Moldova are nevoie de altfel de cap pentru a se integra în UE.

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole