Planul B al stăpînilor lui Năstase

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

 

În timp ce Andrei Năstase își apără cu spume la gură dreptul de a pretinde la un fotoliu moale, se pare, că stăpînii acestuia, mafioți Țopa, urzeau un plan paralel pentru scena politică. În timp ce Năstase debita și debitează prostii care mai de care pentru a sustrage atenția tuturor. În timp ce generează alianțe și la fel de ușor iese din ele. La fel cum îi trădează pe cei apropiați, folosindu-i și după aruncînd-ui cînd nu mai are nevoie de ei. La fel, se pare, că a fost și este folosit și el.

Presa de la Chișinău a mediatizat o dovadă la sfîrșitul săptămîinii trecute. Moldova a fost la un pas de DEZASTRU: dezvăluirile unui veteran al Platformei DA despre planurile lui Năstase de a prelua cu forța instituțiile statului, a scis portalul www.hotnews.md.

www.hotnews.md mai scrie că avertizările făcute de oamenii legii înainte de protestul din 24 aprilie al Partidului Demnitate și Adevăr condus de Andrei Năstase despre violențe și scenariile de aplicare a forței nu au fost niște născociri așa cum susțineau cei din PPDA. Un asemenea scenariu a existat și chiar s-a încercat punerea în aplicare a acestuia, iar primele instituții care urmau a fi preluate cu asalt erau Guvernul și Aeroportul.

Dezvăluiri în acest sens a făcut vineri veteranul de război Vasile Iacubov, președintele Asociației Veteranilor de Război din sectorul Ciocana și cel care a avut rolul de a conduce operațiunea de preluare a Aeroportului la 24 aprilie.

Iacubov a declarat într-o conferință de presă că în ajun, la 23 aprilie, a avut loc o ședință la PPDA unde s-a vorbit despre acțiunile de a doua zi. Ulterior, el și alți câțiva veterani au fost convocați într-un birou alăturat de Constantin Boișteanu care le-a prezentat planurile despre care nu se vorbea în public și despre care știau un cerc restrâns de oameni.

Astfel, la 24 aprilie urma să fie preluat cu asalt Aeroportul Internațional Chișinău, dar și sediul Guvernului, iar în noaptea de 24 spre 25aprilie urma să fie incendiat sediul Publika TV, pentru aceasta fiind pregătite cocteiluri Molotov. Iacubov spune că el urma să conducă grupul care trebuia să ia cu asalt Aeroportul. Urmau să deterioreze gardul și să pătrundă pe teritoriul Aeroportului. El urma să conducă grupul de persoane venit din raioanele de Sud-Est.

Toți coordonatorii au primit telefoane mobile noi și cartele telefonice care au fost puse la dispoziție de compania Starnet, spune Iacubov. Planul a eșuat pentru că Iacubov a refuzat a doua zi să-l pună în aplicare.

E clar că Năstase era la curent cu rolul său de instigator la violențe și păpușă menită să sutragă atenția de la mișcările din culuoarele platformei. Și pentru că e dependent financiar, dar și prin materialele compromițătoare, de Țopi, Năstase a fost și este gata la orice. Că Țopii sunt gata de orice provocare nu e de mirare. Ei demult locuiesc în Germania și chiar au declarant de mai multe ori că nu intenționează să revină și că Moldova nu le este interesantă. Lor și lui Năstase, care deține în Germania proprietăți și unde locuiește familia lui, le este indiferent. Nouă, însă, care urmează să revenim și să locuim aici – nu!

Comentarii

Marcel Istrati

Marcel Istrati

Născut la Sîngereii Noi, Bălți. A absolvit liceul teoretic "Grigore Moisil" și Universitatea de Stat din Moldova. Colaborări cu media locale din cadrul Asociației Presei Independente, în special ziarul Spros i Predlojenie (Bălți), precum și site-uri ...

Ultimele articole