Plahotniuc, urmaşul lui Cotovschi?!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

„(pseudo)Eroii – mereu
în atenţia noastră”.

Am citit acum câteva săptămâni un articol “dedicat” hoţului-erou Grişa Cotovschi. Despre acest personaj al istoriei, găsiţi în respectivul articol, precum şi în tot internetul.

Dar, pornind de la legendarul erou, care reprezenta o autoritate şi o frică pentru contemporanii săi, aş vrea să fac o paralelă în timpul nostru. Adică, privind obiectiv în jur, putem depista un întreg şir cu caracteristicile lui Cotovschi. Care-or fi aceştia, i-om afla împreună, cert este că eu deja am depistat unul. Este vorba de Plahotniuc, vicepreşedintele parlamentului.

Şi o să enumăr asemănările. Are o bandă (PD-ul), fură de la bogaţi (Filat, Voronin, Ţopa, etc.) şi de la săraci (popor), goleşte bănci (atacuri raider), are pseudonim (Ulinici), este căutat internaţional, etc.

Ultima a apărut chiar astăzi pe net, precizându-se că “noul Cotovschi” este urmărit penal de Biroul Interpol de la Roma, fiind învinuit de „asociere la grupuri criminale, crimă organizată şi spălare de bani”.

Pentru a amplifica bănuielile, premierul a confirmat o nouă tentativă de atac raider asupra Agroindbank. Chipurile, de data asta, printr-o instanţă ucraineană se-ncearcă preluarea a 28 % din acţiuni. Să-şi fi făcut prieteni ş-aici noul Cotovschi, sau sunt omagiile aduse acestuia în numele vechiului Cotovschi, care a avut un rol deosebit în crearea RASSM pe teritoriul Ucrainei actuale. Adică un fel de atac raider teritorial…

Similitudini se pot găsi multe, dar mă intrigă să aflu care va fi soarta ulterioară a noului Cotovschi. Va fi asasinat? I se vor ridica monumente? Vor fi localităţi redenumite în memoria lui?

P.S. Plahotniceşti, Uliniceşti, Raidăreşti, Păpuşăreşti…

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole