Plahotniuc și-a cerut iertare

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Asediat din toate părțile de cărți, ieri Vlad Plahotniuc a vorbit în fața națiunii din casa nouă a PD-ului.

Este primul politician din 2018, care vorbește.

Ceilalți parcă au adormit tocmai cînd era timpul să se trezească din somnul lor prelung.

Să nu zicem: de moarte.

Plahotniuc și-a făcut loc, cu greu, printre cărți și a zis așa:  Suntem oameni, putem greși, însă mai bine ne asumăm la timp dacă ceva nu merge, decît să persistăm în greşeală. 

La pronunțarea acestor simple, dar buciumătoare cuvinte, toți politicienii de prin dormitoare s-au trezit brusc și nu înțelegeau pe ce lume se află.

El, „acuzatul de serviciu”, vorba lui Plahotniuc însuși, se pocăia.

Și nu ei, cei care se cred, din ziua nașterii lor în politică, SFINȚI!

Sau Oameni, care nu greșesc nicicînd, în cel mai rău caz.

Ei se trezeau și Plahotniuc vorbea în continuare, dintre ziduri înalte de cărți: Faptul că nu avem încă o perspectivă clară de integrare în UE cred că ţine, în primul rînd, de clasa politică, pentru că am fi putut avansa mai rapid dacă nu am fi persistat în războaie politice interminabile şi în acele perioade de instabilitate, perioade pentru care personal am prezentat şi prezint din nou scuze cetăţenilor, că au asistat şi au fost afectaţi de toate aceste războaie politice. Dacă acum acordăm importanţa cuvenită stabilităţii în ţară se datorează inclusiv lucrurilor pe care le-am învăţat din greşelile făcute în trecut, reproșurilor primite justificat de la oameni. Cred că ultimii doi ani au arătat o schimbare evidentă a modului în care activăm în acest sens, fără scandaluri politice şi mize false. Toată clasa politică trebuie să-şi asume această responsabilitate pentru acea instabilitate politică de lungă durată din trecut, iar în viitor acesta să nu mai fie factorul prin care partidele îşi reglează neînţelegerile. Apoi, motivul pentru care nu avem încă o perspectivă clară de integrare în UE ţine şi de strategia Uniunii privind extinderea, în general. Acest lucru nu înseamnă însă că Moldova nu are o perspectivă de integrare. În realitate, pe noi, pînă la integrarea europeană efectivă, trebuie să ne preocupe ca Republica Moldova măcar să ajungă la standardele minime ale unei ţări membre UE. Apoi putem să cerem activ şi demararea procesului de integrare şi sunt sigur că vom fi auziţi. Deci avem treabă multă mai întîi acasă.

Politicienii semitreziți din hibernare ascultau și nu le veneau a crede ce aud.

Plahotniuc le-a luat-o iar înainte.

El, primul și nu ei, și-a cerut iertare în fața poporului pentru războaiele fratricide purtate aiurea de politicieni.

El, păcătosul, s-a spovedit, iar ei, SFINȚII, încă NU!

El, mafiotul, criminalul, păpușarul, neînduplecatul  și oligarhul oligarhiilor toate, a îngenuncheat și-n această poziție și-a cerut iertare de la toți.

—Iată la asta nu ne-am gîndit pînă acum, au zis ei într-un glas, repetîndu-l pe Plahotniuc, care se referea la altceva, spunînd această frază.

—Nu ne-am gîndit și nici nu ne vom gîndi în viitor, au concluzionat ei și s-au reîntors în dormitor.

Ca să-și continuie activitatea politică și mai departe.

În somn.

(Foto și sursă de informații: Deschide.md)

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Traian Vasilcău

Traian Vasilcău

traianus, tot el Traian VASILCĂU minicatastif de autor: sunt aproape strămoș: am un car de ani, poeţii aşa de mult nu trăiesc. ador Libertatea, fug cît pot de lichele, dar dau mai tot timpul de fraţii lor: de minciunoşi, agresori, pîrîtori şi h...

Ultimele articole