Plahotniuc și-a cerut scuze de la popor și l-a aruncat cu tot cu scăldătoare pe apa Sâmbetei. Filat și Plahotniuc au talent!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Scuzele prezentate poporului de către Vlad Plahotniuc sunt un gest frumos, demn de respectul nostru.

Nu a făcut-o nici Snegur după războiul pentru independență, nu a făcut-o nici Lucinschi, care a privit impasibil, de la Kremlin, cum mor copii noștri, așteptându-și ora astrală.

A-ți prezenta, însă, scuzele nu înseamnă că nu vei comite în următorul an exact aceleași greșeli pentru care, de asemenea, te vei ruga de iertare.

Deci, se impunea ca Plahotniuc, să spună sincer lumii ce va face ca să nu mai fie și la anul într-o asemenea situație penibilă.

Chiar am crezut că Plahotniuc se va referi la imperioasa, la stringenta nevoie de a modifica acest cod electoral vetust care ne transforma într-o stână ce-și alege, o dată la patru ani oierii.

Acesta a fost visul lui Plahotniuc care-i dădea dreptul la viață. Eram tentat chiar să scriu un articol, intitulat ”Revoluția lui Plahotniuc”.

Nu am găsit, cel puțin teze din proiectul lui și aceasta m-a întărit în convingerea că PD, împreună cu PLDM vor fi marii perdanți ai scrutinului din 2014.

Examinez mișcările din țarcul verzilor în materie de vot uninominal și constat că nu le priește. Atât Filat, cât și Streleț, alt ideolog de paie al ghindelor, au spus cu neprefăcută preacurvie în voce ”și da, și nu”.

Iar Plahotniuc, care are ce pierde în R.Moldova, nu s-a pus de pricină.

Astfel, vom intra în noul an fără speranță.

În schimb, este foarte generos în epitete atunci când se justifică pentru ce va continua războiul politic, pe care chiracul său, Lupu, ne promitea să-l încheie.

Plahotniiuc scuipă din abundență cu lichid pectoral în fântâna din care a băut apă, fără să-și dea seama că astfel provoacă indignarea UE, care vrea pace în R.M. pentru a implementa reformele.

Aceste reforme, realizate pe ”10” sunt de natură să detensioneze situația social-politică din R.M., iar Pădurea Domnească să devină o filă neagră a guvernării lui Filat și Plahotniuc.

Plahontiuc cunoaște rezultatele sondajelor interne care indică un adevăr incontestabil – vor pierde alegerile.

Îi dau asigurări, UE, OSCE vor fi atente la corectitudinea desfășurării scrutinului și vor respecta opțiunea electoratului, alias, măria sa, poporul.

Ca să fie foarte clar, UE a transmis un mesaj clar de pace. Până ca R.M. să fie admisă în UE sau în Uniunea Vamală va curge multă apă prin Nistru. Iar oamenii trebuie să trăiască astăzi, mâine, poimâine.

Deocamdată Bruxellesul se ferește să propună rețete, văzând că partidele de la guvernare nu sunt capabile să le respecte.

Dimpotrivă, ele caută vinovatul. Dacă nu-s comuniștii, e președintele României, Băsescu. Dacă nu-i Băsescu – îi subminează Ghimpu. Dacă nu e nici el suficient de subversiv – de vină – e ceața de afară.

Nu cred că Filat și Plahotniuc, care s-au arătat mai incapabili decât comuniștii, sunt cei indicați să reînceapă o nouă cruciadă împotriva lor.

Ei trebuie să se clarifice cu Pădurea Domnească, Banca de Economii, Aeroportul Internațional Chișinău, cu hotelul ”Codru”, să bage la mititica câțiva ndivizi ca să devină credibili.

De ce nu o fac? Perfectă întrebare. Cunoașteți răspunsul, nu mă provocați.

Nici vorbă, articolul lui Plahotniuc a fost discutat la toate nivelurile. Această platformă electorală a PD-ului anunță, cu surle și trâmbițe, că pentru respectiva formațiune timpul s-a oprit în loc.

PD ca și PLDM nu poate construi.Pot distruge.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole