Plahotniuc pleacă din Parlament în 2013. PCRM nu intră în 2014

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Cel mai răsunător eveniment politic, înainte de Vilnius, la sigur a avut loc ieri, cînd prim-vicepreşedintele, Vlad Plahotniuc, a anunţat în cadrul unui briefing de presă, că se retrage din Parlament. Adică renunţă la mandatul de deputat, deci rămîne şi fără de imunitatea Parlamentară, la care făceau aluzie pînă acum comuniştii, precum că politicianul, se folosea de acest privilegiu. Defapt, prim-vicepreşedintele PDM, a şi precizat că anume la imunitate a dorit să renunţe, pentru că nu are de ce şi de cine să se ascundă. Totodată, Vlad Plahotniuc a promis că se va apropia de oameni, dar şi va zădărnici planurile comuniştilor de a destabiliza situaţia din ţară.

„E o greşeală că partidele îşi trimit cei mai buni oameni în Parlament, iar dezvotarea formaţiunilor rămâne pe planul doi. Din acest motiv, renunţ la mandatul de deputat. Mă îndepărtez de Parlament, dar mă apropii de oameni”

Mai mult ca atît, Vlad Plahotniuc a declarat că astfel, o sa aibă mai mult timp pentru a continua şi mai intes, procesul de modernizare şi dezvoltare a Partidului Democrat, pentru a ajunge aşa cum a promis, principalul partid de stînga din Republica Moldova.

„Retrăgându-mă din rîndurile deputaţilor, nu mă retrag nici din partid, nici din politică, dimpotrivă, voi fi mult mai activ şi mai eficient. În perioada următoare vreau să îmi dedic timpul întîlnirilor cu oamenii, ca ei să audă de la mine care sunt realizările actualei guvernări, dar şi problemele cu care ne confrumtăm. Pentru că dacă îi lăsăm pe comunişti să manipuleze în continuare, vom rămîne doar cu oameni care nu mai cred în nimic, nici măcar în viitor”

Deci, ne aşteptăm ca în perioada imediat următoare, prim-vicepreşedintele PDM, să înceapă o adevărată campanie de informare şi dialog cu cetăţenii în toată ţara. Iar de acest lucru la sigur se tem comuniştii, pentru că pînă acum, ei au aruncat mai multe bîrfe la adresa PDM şi mituri la adresa prim-vicepreşedintelui democrat, care vor fi combătute şi sparte, odată ce simplul cetăţean va avea ocazia să discute tête-à-tête cu Vlad Plahotniuc.

„Eu am venit deja bogat în politică, un om cu experienţă managerială, ca să ajut Partidul Democrat. Şi vreau ca în R. Moldova, fiecare copil, aşa cum am fost şi eu, dintr-o familie cu mulţi copii, să poată deveni, prin muncă desigur, un om împlinit şi asigurat. Am venit în politică pentru că nu am dorit să devin spectator în timp ce unii muncesc să dezvote ţara, iar alţii să o afunde cît mai adînc. Am vrut să mă alătur celor care doresc ca R. Moldova să devină cu adevărat un stat democratic. Nu în ultimul rînd, venirea mea în politică există pentru că există PD şi oamenii din acest partid. Am cunoscut mulţi oameni din politică, dar niciodată nu am fost tentat să mă alătur lor. Ceea ce m-a tentat să mă alătur PD a fost potenţialul enorm şi oamenii din acest partid”

Nu cred că cetăţenii Republicii Moldova au auzit pînă acum, un mesaj la fel de sincer din partea vreunui politician din ţara noastră, cînd a fost atinsă tema, propriei bunăstări. Şi cred că marea majoritate a celor care au auzit mesajul lui Vlad Plahotniuc, îi vor aprecia sinceritatea.

Ce ţine de ajutorarea oamenilor, prim-vicepreşedintele PDM, a promis să iniţieze mai multe proiecte sociale. Este şi logic să se bazeze pe politici sociale, atîta timp cît doctrina Partidului Democrat, este social-democrată, iar PDM, este singurul partid din ţara noastră, membru cu drepturi depline ai Internaţionalei Socialiste. Astfel, Vlad Plahotniuc intenţionează să promoveze deschiderea unei reţele de magazine sociale, care să ofere produse calitative, la preţ redus, pentru păturile social vulnerabile, iar un alt proiect ţine de locuinţele sociale.

În acest mod, Vlad Plahotniuc a reiterat că principalul său oponent, este PCRM. Şi dacă în 2 009 a făcut posibilă debarcarea comuniştilor de la guvernare, există toate premisele ca în 2 014, tot Plahotniuc împreună cu PDM, să scoată comuniştii şi din Parlament 😉

Întreg briefing-ul de presă îl puteţi urmări mai jos:

Comentarii

Ion Harghel

Ion Harghel

Cetăţean al Republicii Moldova, interesat de viaţa social-politică, pledez pentru dreptate, sunt realist şi vreau ca într-o zi întreaga clasă politică să dea dovadă de maturitate politică şi altruism pentru a contribui la unificarea societăţii. Cre...

Ultimele articole