Plahotniuc peste ocean. Voi chiar ați crezut că oficialii americani nu știu cu cine se întâlnesc?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Vizita lui Vlad Plahotniuc în Statele Unite a creat condiții favorabile pentru a urmări comportamentul presei angajate, dar și a „experților” de pe facebook. Am văzut prestația televiziunilor lui Plahotniuc, pe de o parte, și, vârcoleala Jurnal TV și a portalurilor verzi, pe de altă parte. Cu televiziunile de la Moldexpo e clar – a plecat patronul peste ocean și oamenii îi reflectă vizita. În cele ce urmează vreau să vorbesc despre tentativele de discreditare a delegației moldovenești.

Vestea că Plahotniuc e parte a delagației ne-a luat prin surprindere. Surpriza a fost una extrem de neplăcută pentru Andrei Năstase și nașul lui, dar și pentru ceea ce a mai rămas din PLDM. Nu de alta dar o singură poză alături de adjunctul secretarului american, Victoria Nuland, dăunează rău opoziției și sporește încrederea populației în guvernare. Nimic nou sub soare. Cu cât mai greu o duce poporul, cu atât mai mari sunt șansele opoziției de a ajunge la guvernare și invers.

Reieșind din această regulă, s-a impus un plan de discreditare a vizitei lui Plahotniuc, astfel încât poporul să nu creadă că această guvernare este susținută de ditamai Casa Albă. Analistul “independent” Arcadie Barbăroșie și-a dat cu părerea că Plahotniuc ar fi întâlnit-o pe Victoria Nuland, întrâmplător, pe holuri și că distinsa domană, fiind bine educată, pur și simplu nu a putut refuza să facă o poză. Admitem că Nuland pozează cu oricine, dar directorul executiv al Fondului Monetar la fel, întâmplător, la întâlnit pe plahotniuc la parterul sediului FMI?

Mai penibili, însă, au părut activiștii partidului DA. Au făcut spume la gură cică Plahotniuc a dus de nas și americanii. Washington-ul nu știe cu cine s-a legat…etc. Doar că una zic și alta știu. Ei nu vor să le spună moldovenilor că înainte să ajungă la Washington, Plahotniuc a trecut prin „purgatoriul” serviciilor special americane. E lesne de înțeles că Nuland nu dă mâna cu nimeni, înainte să obțină avizul FBI, dar și acordul politic al Casei Albe.

Creditul de încredere acordat lui Plahotniuc a fost confirmat și de către ambasadorul SUA la Chișinău. James Petit a declarat, spre regretul opoziției, că vizita în SUA a delgației moldovenești, din care face parte și prim-vicepreședintele PDM, Vlad Plahotniuc, este una oficială.

Comentarii

Iurie Morarescu

Iurie Morarescu

Am crescut la țară, printre tractoare. Părinții sunt oameni simpli și, probabil, din acest motiv și-au dorit cu tot dinadinsul să-mi bage carte-n cap. După absolvirea liceului din satul natal, Boșcana (r. Criuleni), am fost admis la Academia de S...

Ultimele articole