Plahotniuc e mulțumit

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

S-au dus alegerile parlamentare și ura parcă s-a mai potolit între oameni.

Focul aprig s-a stins.

Acum vine vremea scenariilor pragmatice, bazate, vorba lui Marian Lupu, pe principii și valori.

Principii sunt multe și diverse, iar valori și mai… puține.

Eu cred că marele perdant al acestor alegeri este ACUM-ul, din care în scurt timp vor rămîne exact atîția deputați, cîți au rămas pînă la urmă și din PLDM.

Tocmai 5 din 32!

Eu cred că marele perdant, dacă va umbla cu nenumărate condiționalități, vorba lui Vlad Plahotniuc din seara alegerilor, poate fi și Igor Dodon.

Fiindcă e clar că PAS, partea soros-istă a Blocului ACUM nu va face alianță post-electorală cu PSRM, nici cu PDM, iar fără ea, Năstase, oricît de mult s-ar strădui, tot nu poate accede la guvernare cu PSRM.

Dintre toți, numai Plahotniuc poate fi cu adevărat mulțumit.

Fără PDM nu poate exista nici o alianță, nici o coaliție, nici o guvernare în următorii ani.

PDM, dorim-nu dorim, e miezul de aur.

Plahotniuc nu putea să viseze la mai mult. El a obținut maximum posibil din toată ecuația politică a momentului.

Cu cîteva zile înainte de alegeri, să nu uităm, cei din Blocul ACUM au semnat că nu vor da mîna în viitorul legislativ nici cu PDM, nici cu PSRM, nici cu PȘ. Naivii de ei, ca să nu zic mai mult, credeau că vor obține 53 de voturi din 101.

Au luat ce n-au sperat.

Și acum, dacă vor proceda invers, riscă să ajungă la cimitirul istoriei ca și PPCD.

Gura lui Dodon anunță că PSRM-ul nu va face pace cu PȘ nici în cel mai sinistru coșmar.

Plahotniuc e mai deștept, el nu a zis: Nu nimănui, știind, din experiența de după 2009, că orice vot venit din altă parte este foarte important, cu efect salvator, în cele mai dese cazuri.

Plahotniuc, fiind urît de ACUM și cele 3 televiziuni ale Clanului Țopa-Platon(Jurnal, TV 8, Pro TV și cîteva radiouri de sorginte LKGBT-istă) a ajuns să fie iubit de alegători, spre surprinderea opoziției.

Culmea e că din sperietoare Plahotniuc a devenit aproape erou, fiind ales deputat în satul său de baștină cu 95%, iar în tot Nisporeniul–cu 84%, inclusiv în satul vicepreședintelui de PLDM, Terguță, din ACUM–cu 81%.

Succes total, ce să zici?

Plahotniuc dă și el în bară, ca orice om, dar oricum rateurile lui nu pot fi asemuite cu cele ale veșnicei deputate verzi Maria Ciobanu, care a declarat în noiembrie 2018 că nu va mai candida pentru Parlament, că revine la școală, că Politica este un așezămînt al Prostituției și s-a ținut de altceva pînă la urmă, numai nu de cuvînt.

Chiar dacă toate firmele sociologice, cu excepția IMAS-ului, dădeau între 45-48% PSRM-ului, PDM a reușit să răstoarne toate calculele umflate contra bani grei ale acestora.

Cum să pretinzi că marja de eroare e de 1-3%, cînd aceasta, de fapt, s-a dovedit a fi de 20%?

Numai BOP-ul soros-istului Barbăroșie cît face la acest capitol.

Într-un stat democratic asemenea firme, după asemenea profeții, ar intra direct în faliment.

La noi e ca la nimeni.

Deputați transfugi,  gen Nantoi, există și vor tot exista. Care au fost cu ziua prin toate partidele, chiar și în PDM.

Miniștri, la fel. Care au fost cu noaptea prin toate partidele, chiar și în răposatul PLM.

Aceștia, care au supt și sug din țîțele grele de dolari ale Fundației Soros, de la apariția acesteia în Moldova și pînă în prezent, s-au cuibărit de la o vreme pe lista ACUM, nereușind să obțină votul alegătorilor pe circumscripțiile unde au candidat.

Asta e realitatea.

Se credeau eroi antioligarhi pe la cele 3 televiziuni, dar au ajuns să fie mai urîți decît Plahotniuc în chiar satele lor de baștină, pe unde și-au lipit afișele electorale.

Ca să revenim la oile noastre, trebuie să repetăm adevărul din titlu.

Da, Plahotniuc e mulțumit de rezultatul obținut, și el ACUM va DA PAS cui trebuie și tot el va marca  gol după gol în poarta cui vrea mintea și mușchiul lui să o facă.

 

 

Comentarii

Traian Vasilcău

Traian Vasilcău

traianus, tot el Traian VASILCĂU minicatastif de autor: sunt aproape strămoș: am un car de ani, poeţii aşa de mult nu trăiesc. ador Libertatea, fug cît pot de lichele, dar dau mai tot timpul de fraţii lor: de minciunoşi, agresori, pîrîtori şi h...

Ultimele articole