Petru Macovei și Artur Gurău spun PAS atunci când este agresată presa!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Nu mai este secret pentru nimeni partizanatul politic în domeniul mass mediei și a ONG-urilor. Astfel, la protestul a unei părți a societăți civile din 11 iunie 2017, aceeași care protesta și pentru libertatea presei,  au fost agresați și alungați reprezentanții Publika TV. Nici un lider politic sau ONeGist nu a intervenit pentru a opri atacul asupra jurnalistei și cameramanului. Unii cu ”demnitate și adevăr” într-un PAS cu Petrenco și Usatîi, spre exemplu Artur Gurău, chiar au fost implicați, iar directorul API (Asociației Presei Independente) în interviul său la subiectul dat – nu a condamnat comportamentul protestatarilor sau a liderilor care s-au făcut a nu vedea nimic.

Precum nu a făcut-o nici în cazul când liderii platformei DA l-au agresat fizic pe jurnalistul Vadim Ungureanu de la Today.md.

 

Deci, domnule ”luptător pentru libertatea presei” Petru Macovei,  cred că dumneavoastră cunoașteți perfect că nu reporterul, și nici cameramanul, nu sunt cei care decid politica redacțională a postului, și nici măcar nu scriu ei știrile, la fel ca și oricare altă domniță care-l întreabă pe prim-ministru sau pe președintele parlamentului: de câte ori pe zi se vede cu Plahotniuc, cât de dezgustător și neprofesionist n-ar părea. Mai mult, n-am văzut niciodată că de la vreo conferință de presă, sau eveniment organizat de Partidul Democrat, să fie ignorați sau alungați cei de la Jurnal sau ProTV, sau oricare alt post de televiziune.

Dumneavoastră, măcar ”для галочки”,  sunteți obligat să condamnați asemenea comportament, indiferent de viziunile politice pe care le aveți! Și nicidecum să vă luați la harță învinuind Publika de încălcări, ignorând alte cazuri mult mai grosolane și vizibile a celor de la Unimedia sau Jurnal, și nu doar. Fapt cunoscut foarte bine de dumneavoastră! Altfel, nu sunteți profesionist și nu-i de dumneavoastră locul pe care-l ocupați! Ceea că voi v-ați autodeclarat independenți – nu vă face așa. ”Не вам судить об этом”! Nota o dau cetățenii. Și ținând cont de componența masei protestare de ieri, în comparație cu mitingurile PRO schimbării sistemului electoral – voi sunteți departe de a vă bucura de încrederea cetățenilor.

Nu vă temeți să riscați fondurile europene din care vă alimentați pentru câteva like-uri pe facebook?

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii