Petrenco, Petkov, Tkaciuk și restul ar putea adera la PSRM, condus de Igor Dodon

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Foștii ortaci comuniști, izgoniți de Vladimir Voronin, se gândesc deja pe care căi să o apuce. Petrenco, cel care încă a mai rămas prin cercurile PCRM, dar supărat pe Voronin, a anunțat că vrea să pună mâna pe conducerea partidului condus de bătrânul comunist. Aceasta nu este nimic altceva decât o declarație care să ocupe mintea analiștilor politici și dezbaterilor televizate.

În realitate, toți cei care până ieri au fost în conducerea PCRM, se gândesc la aderarea către un alt partid de stânga. Aceasta o demonstrează și faptul că mai mulți dintre cei izgoniți nici nu au încercat cumva să se lupte pentru locul din partid. Cele câteva ieșiri în fața presei au fost doar niște emoții expuse la cald, care sunt de fapt acum regretate, inclusiv de către Petrenco.

Un partid la care ar putea adera „izgoniții” este PSRM-ul lui Dodon. Iată câteva motive:

PSRM-ul este unicul partid care întrunește toate condițiile și este consecvent pe calea sa de apropiere considerabilă de Federația Rusă. Tot PSRM-ul a rămas unicul partid care mai pledează, în mod serios, pentru aderarea RM la UV și pentru denunțarea Acordului cu UE.

Pe scurt, partidul lui Dodon ar putea fi unicul „colac de salvare” al comuniștilor dați afară din partid, de către Vladimir Voronin.

Problema este doar dacă Dodon este gata să-i primească. Azi parcă nu a fost luată o așa decizie la Consiliul Republican. Vedem ce va fi până la alegeri.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii