”Performanțele” îl vor costa scump pe Filat. Păpușarul și Contrabandistul se vor cotonogi și mai tare într-un an electoral (Fragment din cartea ”Căderea Armaghedonului”)

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Chiar la începutul lui 2014 m-am convins, o dată în plus, că Filat este un demagog , care extinde această urâtă trăsătură de caracter și asupra subalternilor.

Cel mai docil s-a dovedit a fi deocamdată Leancă. Acesta preia refrenul minciunilor despre ”realizări” vorbind despre ele fără noimă. Aduce o dovadă în plus că nu are idee de economie, în general, și de economia unui stat în tranziție în special.

Demagogia este atât de prost camuflată încât, volens – nolens, îți pui întrebarea: ”Aceștia ne au de proști?”

Filat se laudă că dacă în 2009 veniturile bugetare constituiau 13,2 mlrd. lei, pentru anul în curs ele sunt de 25,7 mlrd. lei.

Nu suflă o vorbă despre datoria externă a R.M. care este de 6, 22 miliarde dolari.

Ea va cădea pe spatele tinerilor. Numai că aceștia pleacă masiv peste hotare, nedorind să achite datoriile unor desfrânați care se împușcă unii pe alții în Pădurea Domnească.

Situaţia este una catastrofală în condiţiile în care bugetul Republicii Moldova are la bază taxele vamale, iar PIB-ul se bazează într-un procent important pe exportul ilegal al forţei de muncă, adică pe banii trimişi acasă de către cei plecaţi.

Actualmente circa 30% din PIB este format din banii trimişi de cei plecaţi pese hotare.
În condițiile în care Federația Rusă va impune noi restricții migranților, iar statele-membre ale UE depășesc cu greu recesiunea, banii vor fi tot mai puțini și economia se va prăbuși, deoarece se va reduce consumul.

Mai mult, migranții trimit 6-7 ani bani acasă. Ulterior ei fie că decid să nu se mai întoarcă, fie își iau familia cu ei în țara în care si-au găsit un loc de muncă stabil.

Tendința va fi și mai puternică după ce, începând cu 1 ianuarie 2014, moldovenii care au deja cetățenia română pot munci oriunde în spațiul Uniunii Europene.

Circa jumătate de milion de moldoveni vor putea beneficia de această posibilitate.
Se prognozează că până la finele lui 2015 mai mult de jumătate din cetățenii Republicii Moldova vor avea și cetățenia României.

Aceasta nu e tot. Odată cu liberalizare regimului de vize foarte mulți cetățeni moldoveni se vor ” rătăci” în țările UE.
Până acum ei nu-și permiteau să plece, fiindcă nu aveau 3000-4000 de EURO, ceruți de către diferite firme care le aranjau plecarea fără întoarcere.

Alți tineri capabil, activi, vor cere azil politic în țările UE, motivându-l cu îngrădirea drepturilor cetățenești și a libertății de expresie. (Filat și Plahotniuc sunteți de acord cu ultima propoziție, nu?!)

Scriam anterior că premierul chinez a afirmat că România va fi un tigru al Europei, iar R.M. o feudă a lui Filat și Plahotniuc.

Aceasta se va întâmpla din cauză că R.M. are un guvern absolut incompetent care nu e capabil să se deschidă către triple proiecte de dezvoltare chino-româno –moldave.

Vedeți bine, lui Filat și Plahotniuc le plac banii murdari din economia tenebră a Federației Ruse.

Ași vrea să-i aud astăzi pe Filat și Leancă, demonstrându-le oamenilor că nu au prilej de revoltă, cetățenii arătându-se indignați de majorarea prețurilor.

Lista majorărilor e suficient de lungă ca să insist asupra ei.

Concluzionăm că ceea ce ne spunea Filat despre creșterea veniturilor bugetare este o minciună sfruntată.

Pe cetățean îl interesează nu bugetul, controlat de oligarhi și corupți în interesul lor, ci realitatea imediată.

Scumpirea poliței medicale, majorarea prețului la carburanți care va genera o creștere în lanț a prețurilor la toate celelalte mărfuri, majorarea accizei la tutun și alcool va conduce la prosperarea definitivă a economiei tenebre, a contrabandei.

Acesta este imaginea veridica a R.M. care intră într-un an electoral.

Sătulă de politica proastă a guvernanților, populația discută anume acest subiect și concluzionează – bandiții și hoții se gândesc numai la ei.

Alții dau a lehamite din mână și înjură în gând, având în imagine chipul lui Filat, care aruncă o săgeată direct în Plahotniuc la finele anului 2013.

El vede politică, acolo unde e numai hoție, delapidări de fonduri.

Asistăm la tendințe clare de ”înverzire” și ”albăstrire” forțată a R.M.

Nu se poate să nu observi că Filat și Plahontiuc vor să controleze totul pe această palmă de pământ, dar înainte de orice, economia tenebră.

Ei nu lasă nici în a cest an săbiile din mână.

Filat declară fariseic:

”Nu cred că în această ţară mai este cineva care sincer să creadă în motivele invocate oficial pentru demiterea Guvernului. A fost un act de revanșă politică şi acest lucru este evident. Nu vreau să reproşez nimănui nimic, pentru că sunt sigur că istoria le va pune pe toate la locul lor.”

Plahotniuc și echipa sa a votat pentru demiterea guvernului Filat, găsit corupt. Deci, ei vor continua, prin mesagerii lor, reglările de conturi în satele și orașele înghețate și lihnite de foame.

E logica unui an electoral.

Este ultima picătură care umple paharul răbdării. Nu istoria, ci oamenii trebuie să găsească în ei forțe și curaj pentru a scăpa țara de acești indivizi nesimțiți.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole