Pentru ce-i trebuie lui Sturza să-l provoace pe Dodon?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

În ultimele zile vedem tot mai multe comentarii de partea fostului premier Ion Sturza împotriva fostului ministru, Igor Dodon.

La prima vedere sunt niște mesaje politice fără de acoperire, luând în considerație că Sturza nu face parte din nici-un partid și nici nu este concurent electoral. Pe de altă parte, se pare că fostul premier încearcă să-și găsească un „dușman” în politica moldovenească, pentru a-și motiva tăcerea în partea altor colegi mai „democrați”, iar după aceasta să intre cu viteză pe scena politică moldovenească, cu participarea alături de PD și PLDM la un „atac” asupra electoratului și în vederea obținerii unui scor în favoarea partidelor cu orientare europeană.

Se spune că „nu-i fum fără foc”. În cazul Sturza este la fel, mai ales că în ultima perioadă a dus tratative cu Nicolae Chirtoacă pentru a prelua partidul acestuia, numit „Forța Poporului”. Probabil Sturza s-a identificat în acest partid și a vrut ca ultimele ieșiri în fața presei, atacând anterior guvernarea destul de puternic, iar acum pe Dodon, să-i întărească calea spre o victorie în electorala din toamnă și să-i adeverească denumirea partidului – „Forța Poporului”, ca fiind o forță care dorește să răstoarne situația de la Chișinău. Dar, nu a fost să fie, pentru că Chirtoacă a refuzat să transmită partidul în mâinile fostului premier.

Citiți și: Vlad Filat supărat că nu mai este băgat în seamă

Acum se spune că Sturza negociază cu un alt partid, iar în toamnă oricum l-am putea vedea în campania electorală în calitate de concurent. Se pare că personalitatea dată este împinsă de oamenii de afaceri din România, care chipurile sunt dispuși să-l finanțeze și să-l ridice în sus, pentru a schimba aici în Moldova vectorii politici externi și de business. De fapt, ar fi bine dacă oamenii de afaceri din România s-ar interesa de Moldova, dar va fi rău dacă tot acei oameni de afaceri vor considera pământurile noastre gropi de gunoi, unde poți să aduci mizeria de undeva sau poți să produci aici ceva care la fabricare elimină substanței nocive. Sper că nu acesta este planul lor.

O implicare a lui Sturza în politică, dar în același timp o colaborare a acestuia cu Filat și Plahotniuc, nu-l obligă decât să caute un „dușman” aici în Moldova, pe care să verse tot „veninul” electoral în cele câteva săptămâni de campanie. Vorbăraia despre Dodon va ocupa timpul „echipei” lui Sturza și va trece pe nevăzute faptul că nu sunt atinși ceilalți colegi electorali, iar mesajele contra guvernării de până acum deja vor fi mult mai fine și moi, atacându-se doar de văzul lumii, o dată în săptămână. Până acum Dodon s-a aflat între ciocan și nicovală (Plahotniuc și Filat), iar acum intervine deja și cleștele (Sturza), iar rezultatul așteptat este clar.

Răspunsul la titlul acestui articol îl avem și este destul de înțeles – Sturza vrea război cu Dodon ca să aibă timpul ocupat și să nu-l mai întrebe nimeni de ce nu-i atacă pe Plahotniuc și Filat!

Până la alegeri au rămas încă 119 zile!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii