Pentru că nu au reușit să adopte câte o lopată, cei din PAS lansează mâine campania ”Adoptă o luntre”

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Membrii Partidului Solidaritate și Acțiuni, în special tinerii, lansează mâine campania ”Adoptă o luntre”. Evenimentul va avea loc tocmai la nordul țării, acolo unde este cald și nu au căzut precipitații abundente ca la Chișinău.

Potrivit Maiei Sandu, liderul PAS, tinerii din partid au dorit să lanseze astăzi și proiectul ”Adoptă o lopată”, însă Andrei Nastase nu obținut în timp finanțele necesare, deoarece Țopa nu a reușit să primească cheile electronice de la conturile lui Veaceslav Platon.
Igor Grosu, care negocia cu omul lui Shor cum să evite legislația cu privire la finanțarea campaniei prezidențiale (vezi aici), s-a arătat supărat la conferința de presă de astăzi deoarece tinerii s-au mobilizat destul de greu, iar zăpada din oraș a fost curățată deja de utilajele trimise de la Orhei (vezi aici). Fostul vice de la Educație a menționat că, deși nu au fost virați bani din offshore pentru cozile de lopată, tinerii urmau să curețe zăpada și cu limba.


În aceeași ordine de idei, președintele tinerilor autostopiști (numele lor vine de la denumirea partidului – PAS), prezent la conferință, a intervenit cu următoarele precizări: ”Noi am avut pentru astăzi coffe break foarte important. Chiar a fost imposibil să ieșim în stradă. Plus la toate, dl Igor Dodon, care a fost partenerul nostru la protestele din 2015-2016, a recomandat să nu ieșim afară”.

În final, juristul PAS a explicat că, trecând peste toate provocările din sânul partidului, în special peste faptul că Țopa nu poate transfera bani în următoarele zile, oricum mâine va fi lansată campania ”Adoptă o luntre”.

Iată ce presupune proiectul:

Mâine în zona de centru și sud a Republicii Moldova există pericol de inundații din cauza topirii rapide a zăpezii, iar mai mulți cetățeni vor avea nevoie de ajutor. În legătură cu aceasta, pentru a-și bate joc de oameni, tinerii din PAS, dar și câțiva membri, vor lansat campania ”Adoptă o luntre”. Luntrea va fi de la început una imaginară, navigabilă doar pe Facebook. Luntrea cu mai multe like&share urmează să fie construită și vopsită în galben, iar după următoarele alegeri parlamentare va fi donată oamenilor care vor dori să fugă din țară pe calea apei.

pamflet în stilul zdg.

Comentarii