Pe Filat îl doare în cot și de neam, și de țară. El propune poporului să cumpere blana ursului din pădure

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Guvernanții au mursecat până la un profund sentiment de vomă subiectul Băncii de Economii, terfelindu-l și interpretându-l după bunul plac. Procedeul este arhicunoscut , s-a repetat până la absurd o idee, care din minciună s-a transformat în adevăr. Ideologul nazist Joseph Goebbels ministru însărcinat cu propaganda, unul dintre cei mai apropiați prieteni ai lui Adolf Hitler, a acreditat această idee, realizată prin intermediul armelor. Monstruoasa coaliție a mai folosit tactica pe 7 aprilie 2009, când s-a făcut a uita că trebuie să demonstreze că alegerile au fost falsificate, cu toate că observatorii OSCE și ai UE susțineau contrariul.
L-am auzit pe Lupu, care a debitat enormități, l-am detestat pe Filat care ne-a numit țipălăi. Acum vine și ministrul finanțelor Arapu să ne spună că nu am avut un miliard de lei pentru a salva BEM. Acest ministru descins de la Lukoil nu știe de unde să împrumute bani. Atunci pentru ce se mai află în fruntea ministerului finanțelor?
Așa ca să nu-i fie scârbă când se pornește în sat fără pălărie, îi spunem lui Arapu că astăzi toată lumea împrumută de la China. E vorba de SUA, Germania, Franța, Marea Britanie. E țara cu cele mai mari rezerve valutare din lume și are o reputație ireproșabilă. Cu rușii nu se leagă nimeni.
Aflăm că, în al doisprezecelea ceas, legislativul va organiza pe 3 octombrie, audieri parlamentare privind Banca de Economii și Aeroportul Internațional Chișinău. Raportul va fi prezentat de către guvern. Participarea lui Iu. Leancă este obligatorie, iar postul național de televiziune, ca și instituție publică trebuie să transmită câteva zile la rând emisiuni serioase, nu aberațiile lui Filat, Lupu, Arapu, etc.
Cel mai serios subiect, vizând BEM trebuie să fie legat de fondatorii firmelor, prin ale căror conturi de la Banca de Economii au fost transferaţi bani din Rusia. Schema este următoarea. Iniţial banii erau expediaţi din Rusia, apoi rămâneau pe conturile firmelor, fondate de către locuitorii Transnistriei, după care ajungeau la BEM, fiind convertiţi în dolari americani. Ulterior „plecau” în off-shore.
În Moldova, banii se aflau doar câteva ore. Prin ţara noastră au fost transferate 4% din mijloacele furate din Federaţia Rusă . Cel puțin 30 de structuri bancare din mai multe țări au transferat prin R. Moldova aproximativ 231 de milioane de dolari, ajunși în conturi off-shore, cu precădere în Cipru.
Filat, care a avut obligația să detecteze asemenea fraude și trebuia să informeze poporul ne-a scăldat în atacuri rider, în fel de fel de baliverne. Pentru el exemplul trebuie să fie instructiv. Filat trebuie să aducă dovezi sigure că banii ajunși în băncile din Cipru, nu au fost ”investiți” din nou în BEM. Reputația unei țări cotropite de mafia rusă este ceea ce ne mai lipsea la buchetul de flageluri existent în societate, flageluri pentru care suntem cei mai prost văzuți în Europa.
Dacă Filat vrea să fie credibil, el trebuie să-i invite cu el la emisiuni pe partenerii săi de dezvoltare, care să confirme că are dreptate, apelând la ruși. Deocamdată nu am auzit asemenea aprecieri și rămânem convinși că pe Filat îl doare în cot și de neam, și de țară.
Iar obiecțiile ambasadorului Germaniei sunt extrem de serioase. Am văzut pe un site de doi bani mesajul lui Filat către Angela Merkel. Defunctul prim-ministru vrea să inducă falsa impresie că Merkel îl mai ține minte și apreciază. Minciuni . Merkel a avut curajul să-l cheme la respect pentru adevăr pe însuși Helmut Kohl , colegul ei de partid care a unit cele două Germanii. În cazul R.Moldova este mult mai grav. Germania și-a asumat responsabilitatea pentru stabilitatea la frontiera estică în fața SUA.
Fiind motorul UE, Germania poate pierde din credibilitate pe plan internațional, ceea ce va constitui o serioasă erodare de imagine pentru construcția din 27 de state. La ora actuală UE nu are altă sarcină decât să demonstreze că este viabilă, lucru de care începe să se îndoiască tot mai multă lume. Britanicii vor organiza un referendum privind aflarea de mai departe în UE. R.Moldova vrea să parafeze la Vilnius un Acord pe care nu l-a văzut nimeni, cu excepția câtorva lideri, a căror reputație este de-a dreptul la cele mai joase cote de credibilitate.
Credem că UE trebuie să dispună publicarea Acordului, astfel ca poporul să se convingă singur de avantajele și dezavantajele pe care le vom obține. Din această perspectivă echipa de guvernanți consideră că minciunile pe care ni le spun vor fi luate drept adevăr. Nu este așa. Într-un stat în care mai puțin de 60 de procente din deputați , nu tocmai școliți ca să nu spun altfel, au instituit monopolul asupra adevărului se poate vorbi de o serioasă criză politică. Prin urmare, liderii de paie ai acestei monstruoase coaliții nu au dreptul moral să semneze Acordul, să concesioneze Aeroportul, să cedeze pachetul de acțiuni al BEM fără a consulta poporul. Referendumul este principalul instrument democratic al democrației, dar nu balivernele lui Filat, care se vrea Armaghedonul Basarabiei.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole